A tehetősebb emberek legnépszerűbb úti céljai
A nyár végével nem csappant meg az utazási kedve a gazdagabbaknak.

A luxusutazási tanácsadásokkal foglalkozó Virtuoso készítette azt a felmérést, amely összegyűjtötte azokat az úti célokat, ahová a legtehetősebb rétegbe tartozók készülnek a következő hónapokban.

A vállalat több mint 49,5 milliárd dollárnyi (!) értékű tranzakciót böngészett át, és a kiemelt partnerek és tehetős ügyfelek is megosztottak információkat a céggel.

A felmérésből kiderült, hogy az összes utazási ágazat (pl. hajós utak, szállodák, körutazások) ígéretes növekedésnek indult: a megkérdezettek 45%-a tervez utazást a következő három hónapban.

Az ügyfelek többsége az USA-ból származik, így a belföldi úti célok között a legtöbben Kaliforniát választották, míg a tengerentúli utak tekintetében Olaszország áll az első helyen. A városlátogatások erőteljes fellendülést mutatnak, a 2020-ban lényegében megszűnő körutazások pedig újra szárnyra kaptak. Az ünnepi szezon már most erős ütemben halad, az amerikaiak majdnem fele tervez nyaralást.

A Virtuoso a Wanderlist ingyenes interaktív közösségi oldalát is áttekintette, amely a felhasználóktól származó utazási álmokat és terveket gyűjtötte össze. A Wanderlist azt is előre jelezte, hogy a nagyobb vagyonnal rendelkezők hová utaznak legközelebb, illetve hová utaznának a jövőben.

Ezek alapján állt össze a top 10 helyszín:

Olaszország

Unsplash/Dan Novac

Görögország

Santorini, Greece

Unsplash/Jonathan Gallegos

Franciaország

Unsplash/Chris Karidis

Írország

Unsplash/Diogo Palhais

Ausztrália

Unsplash/Johnny Bhalla

Spanyolország

Unsplash/Florian Wehde


A figyelmetekbe ajánljuk