Eiffel Tower, Paris France

Ezeket nem érdemes kihagyni a világ 5 leglátogatottabb országában

Ezekre a helyekre utazik a legtöbb ember a világon, de mit érdemes ott a leginkább megnézni?


A Turisztikai Világszervezet közzétett egy jelentést, amely a COVID-19 világjárvány előtti statisztikákon alapult, és kiderült, hogy a világ 10 leglátogatottabb országa a világ összes beutazójának elképesztő 40%-át fogadta. Íme egy rövid és gyors összefoglaló az 5 leglátogatottabb országról, hogy nehogy kimaradjon tervezés közben valami, ha esetleg nyaralást tervezel valamelyikbe!

Franciaország

Franciaország a többi országot messze megelőzi a maga 89 millió éves látogatójával, de ez nem igazán meglepő, hiszen úgy tűnik, Franciaország egyike azoknak a helyeknek, amelyeket szinte mindenki szeret. Elvégre csodálatos tengerpartok vannak ott, havas hegyek, bor, ételek, ősi történelem, számtalan kastély, és természetesen Párizs. Három kötelező látnivaló? Természetesen Párizs, amely örökké Londonnal verseng az Európa leglátogatottabb városa címért, de mellette érdemes megnézni Provence-t a lágy árnyalatokkal, a csendes vidékkel és a mediterrán hangulattal, továbbá Loire-t is érdemes a lenyűgöző kastélyaival.

Spanyolország

A második helyen Spanyolország áll 83 millió látogatóval, így az első két helyen két európai ország áll. Spanyolország, Franciaországgal ellentétben, változatos tájakat kínál, a hosszú tengerpartoktól a hegyvonulatokig, nagyszerű városokat és rengeteg lenyűgöző történelmet. Az első számú turisztikai helyszín Barcelona. A második helyen a mesés granadai La Alhambra áll, és ha szereted a művészetet, akkor természetesen ott van a madridi Prado. De ha egy bájos baszk városra vágysz, a Bilbaóban található Guggenheim nagyszerű kis nyaralási csomagot kínál.

Egyesült Államok

A harmadik helyen az Egyesült Államok következik évi 80 millió nemzetközi látogatóval. Természetesen New York City és a Times Square a leglátogatottabb nyilvános turisztikai helyszín az Egyesült Államokban, ahol évente hihetetlenül sok, 50 millió látogató fordul meg. A következő leglátogatottabb látványosság nem túl messze, a Central Parkban található. De bár rengeteg természeti csoda van, mint például a Grand Canyon és más nemzeti parkok, a harmadik leglátogatottabb úti cél az Egyesült Államokon belül valójában Las Vegas, még a floridai Magic Kingdomot és a kaliforniai Disneylandet is megelőzve. A statisztikákkal nem lehet vitatkozni, de az egyik látnivaló, amit érdemes elcsípni, az az arizonai The Wave.

Kína

A harmadik és a negyedik helyezett között nagy a visszaesés, Kínába csak 63 millió látogató érkezik évente. Egy ekkora ország esetében pedig nehéz kiválasztani, hogy mit nézzünk meg először. A Nagy Fal a leglátogatottabb természetesen a statisztikák alapján, a második pedig a pekingi Tiltott Város. De persze ha már oda mész, Hongkongot ki ne nagyd! Ha Kínába látogatsz, vagy egy hosszabb útra indulj leginkább a lehető legtöbb dolgot belezsúfolva egyhuzamban, vagy használd a tranzitvízum lehetőségeket rövid megállók és kisebb Kína-látogatás céljából.

Olaszország

Visszatérve Európához, 62 millió látogatóval Olaszország az ötödik helyen áll. A római Colosseum, a firenzei Dóm és a velencei Nagycsatorna foglalja el az olaszországi látnivalók első helyét. Nem érdemes kihagyni viszont egy autós kirándulást se Toszkánába, megállva az apró falvakban is, hogy megkóstold a helyi borokat. Olaszország nagyszerű ország egy hosszabb tartózkodáshoz alacsony költségvetés mellett. Menj a szezonon kívül, szeptember eleje tökéletes, és szálljon meg egy villában Toszkánában vagy a valamivel olcsóbb Umbriában! Bérelj egy apró kis olasz autót, és fedezd fel a környéket! Az étel és a bor olcsó, a nap ingyen van, mi mást kívánhatnál még?

(Forrás: TravelAwaits)


A figyelmetekbe ajánljuk