A legolcsóbb és legdrágább városlátogatások 2022-ben

Szkopje

A legolcsóbb és legdrágább városlátogatások 2022-ben

A román főváros, Bukarest kínálja Európa legolcsóbb városlátogatási lehetőségét – derült ki egy új kutatásból.

A LuxuryHotel.com tanulmánya a Londonból történő utazás költségeit elemezte, ahol az Airbnb- és a szállodai árakat is figyelembe vette, hogy kiderüljön, melyik város a legolcsóbb.

A kutatás szerint Románia fővárosa, Bukarest kínálja a legolcsóbb városlátogatást, a második helyen Észak-Macedónia fővárosa, Szkopje áll, ahol összességében a legolcsóbb az ötcsillagos szállodák napi átlagára, ahogy az Airbnb is itt a legolcsóbb.

Bukarest

Shutterstock

A lista harmadik helyén Bulgária fővárosa, Szófia áll, ami a második legolcsóbb város a szállások tekintetében. Varsó éppen csak lemarad az első három helyről a negyedik, míg Litvánia fővárosa, Vilnius az ötödik helyen áll.

Szófia

Shutterstock

A skála másik végén Európa legdrágább városai, Bern, Párizs és Monaco állnak. Monaco messze a legdrágább: a luxusvárosban a szállás átlagosan 307 fontba, azaz nagyjából 130 ezer forintba kerül naponta. A második helyen Svájc fővárosa, Bern áll, ,míg Párizs a harmadik legdrágább. Ám a francia főváros továbbra is Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Monaco

Unsplash/Julien Lanoy

A tanulmányt a luxuryhotel.com készítette, amely a világ legszebb és legluxusabb szállodai szobáit és lakosztályait válogatta össze.

(Travel Daily Media)


A figyelmetekbe ajánljuk