repülő szárnya az égben

A megélhetési költségek folyamatos emelkedése miatt a nyári vakáció még soha nem volt ilyen drága. Mindenki az olcsó üdülési csomagokat keresi az elmúlt hónapokban.


Ha privát módba kapcsoljuk a készülékünket, megakadályozzuk, hogy a foglalási oldalak nyomon kövessék a böngészési szokásainkat, így az oldalakon az árak emelkedése nélkül böngészhetünk.

javasolja Nick Drewe, a WeThrift kedvezményszakértője a Travel Daily Media cikkében.

Ha még éppen tervezed az idei nyaralást, de nem szeretnéd teljesen lefogyasztani vele a bankkártyádat, íme néhány egyszerű módszer, amivel pénzt takaríthatsz meg:

​1. Nézzük meg különböző légitársaságok repülőjegy ajánlatait!

Egyszerűbbnek tűnik, ha a repülőjegyet, a szállodát és a transzfert egy csomagban foglaljuk le, pedig az olyan összehasonlító weboldalak segítségével, mint a SkyScanner, jobb ajánlatokat is találhatunk.

Tipp: Töltsük le a „CheaperThere" Chrome-bővítményt, majd kattintsunk rá online foglalásnál, és megkeresi nekünk a legjobb repülőjegy és szálloda árakat.

​2. Fontoljuk meg a nem közvetlen járatokat!

n\u0151 b\u0151r\u00f6nddel a rept\u00e9ren

Fotó: Danijela Prijovic / unsplash

Bár kicsit kényelmetlenebbnek tűnik, a nem közvetlen repülőút remek módja a spórolásnak. Általában csak néhány óra eltérést jelent az érkezés idejében, viszont a repülőjegyek sokkal olcsóbbak így, ráadásul lehetőségünk van egy másik országot is megnézni útközben.

Tipp: Kapcsoljuk a keresési módot privát vagy inkognitó üzemmódra. A foglalási oldalak gyakran nyomon követik a böngészési szokásainkat, és megemelhetik a nyaralási csomagok árát, ha sürgősnek érzékelik a foglalást.

​3. Szálljunk meg hostelekben!

Nem kell minden szállásnak drágának lennie, az idő nagy részét úgyis felfedezéssel fogjuk tölteni. Érdemes megfontolni a hostelek lehetőségét is. A legtöbb helyen van lehetőség privát szobára is, ha nem szeretnénk mással osztozni egy szobán − ami még mindig olcsóbb, mint egy szálloda.

​4. Legyünk rugalmasak a dátumokkal kapcsolatban!

Az a legjobb ötlet, ha a nyaralást szezonon kívülre foglaljuk. A július és szeptember közötti nyaralás azt jelenti, hogy a gyerekek és a családok miatt a szállások, járatok tele vannak.

Tipp: Használjuk a Google Flights szolgáltatást, ahol a „Explore Destinations" (Úti célok felfedezése) gombra kattintva a program javaslatokat tesz, hogy mikor és hová indulnak a legolcsóbb repülőjáratok a kiválasztott úti célból.

​5. Tartsuk be a megengedett poggyászmennyiséget!

n\u0151 b\u0151r\u00f6nd\u00f6kkel

Fotó: Mahdi Changhari / unsplash

Máris a szükségesnél több pénzt költünk, ha nem tartjuk be a poggyászok megengedett mértékét, legyen szó akár a kézipoggyász méretéről, akár a bőrönd súlyáról. Az extra költségek elkerülése érdekében mindenképpen nézzünk utána a megengedett poggyászmennyiségnek, mielőtt elindulunk a repülőtérre, vagy ruházzunk be néhány poggyászmérlegre.

​+1. Szerezzünk be városnéző bérletet!

Ha az utazás során a környékbeli turisztikai látványosságokat tervezzük felkeresni, érdemes megnézni, hogy van-e csoportos bérlet rájuk, így akár több látnivalót is megkaphatunk egy áráért. De először győződjünk meg róla, hogy tudjuk, hova szeretnénk ellátogatni, hogy lássuk, megéri-e a több élményt nyújtó jegyet kiváltani.

A figyelmetekbe ajánljuk