Kiderült, melyek Magyarország legélhetőbb térségei

budai vár

Kiderült, melyek Magyarország legélhetőbb térségei

Lista arról, hogy hazánkban hol a legmegfelelőbb az oktatási, egészségügyi, kulturális és a vásárlási lehetőség.


A Takarék Index elemzői azt vizsgálták, hogy Magyarország egyes járásai milyen feltételeket biztosítanak az ott lakóknak, melyek nyújtják a legtöbb és legmagasabb szintű szolgáltatást. Az oktatási, az egészségügyi, a kulturális szempontokat, a munkaerőpiaci lehetőségeket, a bűnözési statisztikát, a vásárlási lehetőségeket és a lakóingatlanok megfizethetőségét vették figyelembe – számolt be róla a Haszon.hu

A főváros és a nyugati országrész papírforma szerint minden vizsgált mutató esetében jobban teljesít a keleti vagy dél-keleti területeknél, így az oktatásban, a kulturális, a vásárlási és a munkaerőpiaci lehetőségeknél is. Nem meglepő, de a nyugati járások a bűnözés terén is jobb eredményt produkáltak.

Ugyanakkor a főváros környékén és nyugati területeken jóval nehezebb lakáshoz jutni. Mivel a jobb lehetőségek sokak számára vonzóak, többen szeretnének ide költözni, ami ezzel párhuzamosan emeli a lakások iránti keresletet, és így az ingatlanárakat is. Hasonló kettősség jellemzi a nagyobb és kisebb városokat is. A megyeszékhelyek környéke általában jobb lehetőségeket biztosít, ugyanakkor lakáshoz jutni sokkal nehezebb.

Íme, a lista:

Helyezés

Járás

Pontszám (max=100)

1.

Budapest

100

2.

Pilisvörösvári

57,6

3.

Móri

55,1

4.

Debreceni

53,1

5.

Tatai

52,4

6.

Bólyi

52,3

7.

Budakeszi

52,2

8.

Veszprémi

51,9

9.

Szarvasi

51,1

10.

Győri

50,6

A figyelmetekbe ajánljuk