Van egy dolog, amiben az egész kontinenst verjük, ez pedig a háziasított macskák száma lakosságarányosan.


Ha benned is felmerült már valaha a kérdés, hogy na jó, de Európában mégis hol található a legtöbb háziasított macska, akkor van egy jó hírünk. Van rá pontos válaszunk ugyanis egy egészen érdekes statisztika alapján. Ráadásul mi magyarok az élen vagyunk benne!

1000 főre ugyanis Magyarországon jut a legtöbb cica egész Európában, szám szerint 236. Vagyis kijelenthetjük, hogy Magyarország európai macskanagyhatalom. Románia pedig ott lohol a nyomunkban 222-vel.

Törökországban viszont mindössze 43 macska jut 1000 emberre, ők a sereghajtók a kontinensen. Apró érdekesség, hogy a balti államokban mennyire egységesen népszerű a macskatartás. Észtországban 214, Lettországban 211, míg Litvániában 215 cica jut egy emberre. Úgy tűnik, a macskatartás az ilyen nagyon balti dolog.


Friss

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4+1 élelmiszer, ami csökkentheti a koleszterinszintet

A szívbetegség a világ vezető halálozási oka. A magas koleszterinszint - különösen a „rossz" LDL - összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük elengedhetetlen a megfelelő étrend. Íme, 5 olyan élelmiszer, amely csökkentheti a koleszterinszintet és enyhíti a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A mexikói húsos palacsinta: a mennyei enchiladas

Az enchiladas egy kukorica-tortillába töltött húsos étel. Eredetileg a mexikói konyhából származik, és különböző hozzávalókkal töltik, többek között húsokkal, sajttal, babbal, burgonyával és zöldségekkel. Ezeket pedig chili alapú, illetve sajtszószokkal öntik nyakon. A jó hír, hogy ezt te is könnyedén elkészítheted a konyhádban!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk