Hamarosan nehezebb lesz meglátogatni a párizsi Louvre-t – ez az oka

Hamarosan nehezebb lesz meglátogatni a párizsi Louvre-t – ez az oka

A közeljövőben terveztél ellátogatni Párizsba és a világ egyik legismertebb múzeumába, a Louvre-ba? Nos, lehet, hogy egy kicsit szervezettebbnek kell lenned, mint korábban. A népszerű kiállítóhely ugyanis bejelentette, hogy a túlzsúfoltság csökkentése érdekében 30 ezerre korlátozza a napi belépők számát.


Laurence des Cars, a Louvre igazgatója azzal indokolta döntését, hogy a Louvre kellemes élményt szeretne nyújtani a turisták számára, pláne azoknak, akik először járnak ott. A koronavírusjárvány előtti látogatószámhoz képest (amely napi 45 ezer látogatót jelentett) az új szabályzat harmadával csökkenti a múzeum látogatóinak számát.

Ez is érdekelhet: A biciklisek fővárosa lehet Párizs 2026-ra

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a Louvre-ban már régóta lehet online foglalni a belépőjegyet.

Ráadásul, míg a múzeum 2019-ben elérte a napi 45 ezer látogatót, a bezárás óta csak körülbelül 30 ezer látogató fordul meg naponta.

Az új szabályzat célja tehát, hogy fenntartsa a jelenlegi látogatószámot, és megakadályozza, hogy a korábbi szintre emelkedjen – különösen a 2024-es párizsi olimpiai játékokra való tekintettel.

Mindez pedig sokkal kifizetődőbb lesz. Úgy bámulni a Mona Lisát, hogy közben nem érzi azt az ember, hogy agyontapossák, egy valóra vált álom.

A figyelmetekbe ajánljuk