A Le Meurice nevű hotel egyik szobája.

Ez a párizsi szálloda végigkalauzol Picasso kedvenc helyein

Nem mindennap fordul elő, hogy - szó szerint - a világ egyik leghíresebb művészének nyomdokain sétálhatsz, de most a párizsi Le Meurice szálloda éppen ezt kínálja.


A hotel, amely az ikonikus művész esküvői mulatságának adott otthont - amikor 1918-ban feleségül vette az ukrán táncosnőt, Olga Hohlovát –, egy egyéjszakás, minden igényt kielégítő szállást kínál, amelyhez egy szakértő által vezetett séta is társul Párizs ikonikus helyszínein – írja a Travel+Leisure.

A vendégek a szállodából egy művészettörténészhez csatlakozva kétórás privát túrán ismerhetik meg a Montmartre macskaköves utcáin Picasso Párizsát. A túra során a látogatók Pablo Picasso 1900 és 1911 közötti életébe nyerhetnek betekintést, amikor is a művész Párizsba költözött, festeni kezdett, és olyan legendás művészekkel lógott együtt, mint Gertrude Stein, Henri Matisse vagy Andre Breton.

A vendégek megismerhetik Picasso alkoholfogyasztási szokásait is, emellett a legkedveltebb festményei mögött rejlő titkokról és a Mona Lisa ellopása miatti letartóztatásának történetéről is sok mindent megtudhatnak.

Amikor a vendégek visszatérnek a szállodába, a művészeti élmény tovább folytatódik. A Le Meurice Párizs epicentrumában, a Le Louvre-tól pár lépésre található, ami miatt a város művészeinek és értelmiségének kedvelt találkozóhelye lett. Pablo mellett más híres művészek, például Salvador Dalí is szerették a hotelt.

A szálloda- ahol a bankettteremben található egyik festményen még ma is látható egy horpadás a Picasso esküvője napján elrepült pezsgősdugótól –lenyűgöző műgyűjteménnyel büszkélkedhet.

A "Picasso's Montmartre" élmény ára két fő részére 1330 euró, amely egy éjszakás szállást, amerikai reggelit és egy kétórás vezetett sétát tartalmaz.

A figyelmetekbe ajánljuk