london
Eva Dang

4 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt elutaznál idén Londonba

Nincs még egy olyan város, mint London. A kocsmakertek, a Hyde Park és a West End-i színdarabok a város jól ismert tulajdonságai közé tartoznak. A londoni utazás a legjobb időkben is hektikus, de a világjárvány okozta következményeknek köszönhetően még kiszámíthatatlanabbá vált. De mégis mik azok a dolgok, amikre érdemes gondolnod? Íme!


Minden rendben lesz a repülőjáratokkal?

A brit légitársaságok több ezer rövid távú járatot törölnek a létszámhiány miatt, amiért nyaralók ezreinek kell áttervezniük utazásaikat. A British Airways (BA) 10 300 plusz járatot törölt augusztus és október vége között, így összesen 30 ezer törölt utazásuk van a londoni Heathrow, Gatwick és City repülőtereken, míg az easyJet hasonlóan több ezer járatot csökkentett.

Az utazók tehát még mindig szembesülnek a koronavírus-járvány utóhatásaival. A Heathrow repülőtéren a légitársaságok üzemanyaggal foglalkozó személyzete a múlt héten sztrájkba lépett a fizetés miatt, ami azt jelenti, hogy további fennakadások várhatók.

Ha júliusban, augusztusban vagy szeptemberben tervezel az Egyesült Királyságba vagy onnan utazni az említett légitársaságok valamelyikével, kövesd figyelemmel a járattörléseket.

Ellenőrizted a metró- és vonatsztrájk időpontjait?

Az Egyesült Királyságban idén nyáron óriási vonatsztrájk volt, amire az elmúlt években még nem volt példa. Több ezer munkavállaló sztrájkolt a rossz fizetés és a munkahelyek megszűnése miatt, ezért az összes vasútvonal felét lezárták, amit a londoni metróközlekedés is megszenvedett.

Bár hivatalosan – egyelőre – nem terveznek további sztrájkokat, a London North Eastern Railway és a c2c brit vasúttársaságok több száz dolgozója további sztrájk mellett szavazott, ami arra enged következtetni, hogy a nyáron még több munkabeszüntetés várható.

Új bemutatók és kiállítások, amelyek idén nyáron kerülnek megrendezésre

Elmennél Londonba, de nem fedeznéd fel a hihetetlen kulturális kínálatot? Na ne!

A 2022-es londoni nyár azt ígéri, hogy a művészet, a színház és a zene szédítő tárházában merülhetnek el a látogatók.

Mi a helyzet az Abba Maiden Voyage-gal, a kritikusok által is elismert virtuális Abba-koncerttel? A koncertek júliustól jövő év májusáig tartanak, és a zenekar legendás slágereire bulizhatunk.

Ha pedig futurisztikus művészeti élményre vágysz, mindenképpen nézd meg a Future Shockot a 180 The Strandban. A digitális technológián keresztül egy igazán magával ragadó vizuális és auditív élményt nyújtó kiállítás augusztus 28-ig tekinthető meg.

De temérdek múzeum és kiállítás található az óriási városban, igyekezz megtalálni a legmegfelelőbbeket számodra!

Városi strandok?

Láttad már az összes turistalátványosságot, és már nem tudott mit csinálj? Miért nem próbálod ki valamelyik városi strandot?

Nem, egy angol strand nyilvánvalóan nem ér fel Mykonoshoz, de Londonban ez is megteszi. A Ruislip lido beach remek lehetőség, és bárhonnan könnyen megközelíthető. A Piccadilly vagy a Metropolitan vonalon kevesebb mint egy óra Ruislipig. De a London Secret Beach is remek South Kensingtonban.


A figyelmetekbe ajánljuk