Narncsszínű virágok.

20 millió virággal díszítik fel London egyik nevezetességét a királynő tiszteletére

A londoni Tower a királynő platina jubileuma alkalmából minden eddiginél különlegesebb színpompával tiszteleg az uralkodó előtt. A Super Bloom (szupervirágzás) nevű rendezvény szerdán kezdődött és szeptember 18-ig tart.


Húszmillió darab virágmagot ültettek el a torony körüli vizesárokba, amely 1845 óta teljesen száraz. A virágkreáció a nyári hónapok során folyamatosan fejlődik majd, júniusban a többnyire zöld árnyalatokkal kezdődik, majd a szezon csúcspontján át a fehér, kék, rózsaszín és narancssárga színben fognak pompázni.

A Tower vizesárkát a 13. században azért tervezték, hogy távol tartsa az embereket, most pedig örömmel üdvözöljük az látogatókat és a természetet ezen a csodálatos új zöld területen

– mondta Tom O'Leary, a Historic Royal Palaces munkatársa a Travel + Leisure-nak küldött nyilatkozatában.

Az új növények, amelyeket a Sheffieldi Egyetem ültetéssel foglalkozó professzora, Nigel Dunnett választott ki, egyúttal új, biodiverz élőhelyként is szolgálnak majd, hogy a városi térbe vonzzák a vadvilágot. A fajták között vörös pipacs, sárga kukorica körömvirág, kék búzavirág, napraforgó, kozmosz és rudbeckia, valamint többféle vadvirág is található.

A vizesárok belsejében a virágok között kanyargó, fűzfákkal szegélyezett ösvényen keresztül egy egyirányú útvonal vezet, ahol Erland Cooper skót zeneszerző Music for Growing Flowers című művének zenéje szól majd. A kiállításon Spencer Jenkins művész fűzfaszobra, valamint Mehrdad Tafreshi szobrászművész rézből készült rovarraja is látható lesz.

Bár a területre az akadálymentesített látogatói bejáraton keresztül is be lehet jutni, egy négysávos szupervirágcsúszdát is építettek, hogy a látogatók izgalmasabb módon „léphessenek” be a várárokba.

A szupervirágzásra szóló jegyek ára 6 és 12 font (2800 és 5600 forint) körül alakul.


Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk