A Big Ben Londonban,

London a világ egyik legjelentősebb városa, amely tele van izgalmasabbnál izgalmasabb történelmi emlékekkel. A kisgyerekek nagyrészét azonban nem feltétlenül köti le a Tower Bridge vagy a Buckingham-palota, ám az angol főváros a legkisebbek számára is bőven tartogat érdekességeket. Az alábbi cikkben 4 olyan dolgot mutatunk be, amit a gyerekek és a nagyszülők is élvezhetnek Londonban.


Natural History Museum

A Természettudományi Múzeum (Natural History Museum) vörös téglaépülete önmagában is megér egy látogatást, de ha hozzávesszük az intézmény számos kiállítását – és azt, hogy a belépés ingyenes –, akár egy egész napot is eltölthetünk itt.

Ebben a múzeumban a számtalan bogártól kezdve a kitömött madarakon és a meteoritokon át a dinoszauruszokig mindent megtalálunk.

Harry Potter-élmények

Kétségtelen, hogy a Harry Potter-univerzum kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszik. Kevés olyan ember van, akit ne bűvölne el a könyvek és filmek varázsereje. Londonban néhány lépéssel tovább mehetsz, és olyan különleges helyszíneket látogathatsz meg, mint a Kings Cross pályaudvar 9. és háromnegyedik peronja, sőt, vezetett buszos túrán vehetsz részt a Warner Bros. stúdióban, és megcsodálhatod a filmek összes kellékét és díszletét.

Royal Observatory Greenwich

A Királyi Obszervatórium a greenwichi időszámítás otthona, és mivel a meridiánvonal a parkon keresztül halad át, egy-egy lábbal a nyugati és a keleti féltekén állhatsz. Az obszervatórium mellett van egy planetárium is, amelyet érdemes meglátogatni.

És persze a vásárlás…

Sokak szerint London a shoppingolás egyik fővárosa. Néhány csodálatos történelmi üzlet még mindig létezik, köztük az 1760-ban alapított Hamleys. Bár a gyerekeket valószínűleg nem fogja érdekelni a történelem, a London szívében, a Regent's Streeten található hétemeletes üzlet tele van pakolva játékokkal és nagyon aranyos bolyhos plüssállatokkal.

Míg a Leicester Square melletti M&M és LEGO áruházak inkább a fiatalabb generációt célozzák meg, a Harrodsba való kiruccanás mindenki számára megfelelő, hiszen itt is van egy nagyszerű játékrészleg.


A figyelmetekbe ajánljuk