wine glasses shallow focus

Ebben a 10 városban a legnagyobb a luxus a világon

Elemezték, hogy számszerűen hol mekkora a luxus a Michelin-csillagos éttermektől kezdve egészen a csúcskategóriás szállodákig, majd az eredményeket összevetve összeállt a toplista.


A Michelin-csillagos éttermektől és a legjobb bevásárlóközpontoktól kezdve a pazar partikon át a csúcskategóriás szállodákig a szupergazdag bonvivánok olyan emberek, akiket az izgalmakkal és kalandokkal teli élet jellemez és képesek is finanszírozni ezt. De hová utaznak ezek a finom dolgok szerelmesei, hogy 2022-ben élvezhessék az extravaganciát?

A luxuscélpontok 2022-ben egyre népszerűbbek. A Covid-19 korlátozások alatt eltöltött hónapok után a sok pénzen csücsülő bonvivánok újra felfedezhetik a világ legluxusabb helyeit. A legnépszerűbb városok közé tartozik London, New York és Párizs, amelyek a Michelin-csillagos éttermek, az ötcsillagos szállodák számát és az egy- és három hálószobás lakások átlagos bérleti díját tekintve is vezetnek.

A Compare My Jet elemezte a világ 23 városának luxusszállodáinak, éttermeinek és dizájnerüzleteinek számát, hogy kiderítse, melyik a legjobb úti cél a luxushoz. Végül rangsorolták és közzétették az eredményeiket a legjobb 10-ről, ami így néz ki:

  1. London
  2. New York
  3. Párizs
  4. Hongkong
  5. Tokió
  6. Szingapúr
  7. Zürich
  8. Genf
  9. Los Angeles
  10. Sydney

London 2022-ben vonzó úti cél a felső 1% számára. Az Egyesült Királyság fővárosa vezette a listát a legtöbb ötcsillagos szálloda (374) tekintetében, és a második helyen végzett a luxushelyszínek számát tekintve (628). A francia főváros, Párizs a divat (96), a művészet és kultúra (94), a Michelin-csillagos éttermek (480) terén ért el csúcsot.

A luxushelyszínek számát tekintve megelőzte Londont (630) is. A második helyre New York került a legdrágább egy- és három hálószobás lakások bérleti díjával. A város 480 Michelin-csillagos éttermével a luxusgasztronómusok paradicsoma is.

(Forrás: TravelDailyMedia)


A figyelmetekbe ajánljuk