A szupergazdagok ebben a luxus atombunkerben fognak élni az apokalipszis után
Survival Condo

A szupergazdagok ebben a luxus atombunkerben fognak élni az apokalipszis után

Ha van elég pénzed, akkor a nukleáris apokalipszis után sem kell olyan dolgokról lemondanod, mint az úszómedence, vagy éppen a sziklamászás. Pusztán csak egy erre kialakított atombunkerbe kell bevásárolnod magad, és élheted az apokalipszis utáni dolce vitát.


Létezik Kansas vidéki részén, távol Kansas Citytől egy luxus atombunker, amely eredetileg rakétakísérletekhez készült, mára azonban Survival Condo néven luxusszállodává alakították apokalipszis esetére. A bunker 60 méter mélyen van a földben, és még egy 12 kilotonnás atombombának is ellenállna.


Inside the doomsday bunker for the super richwww.youtube.com


Megvéd a nukleáris téltől is

Dan Meyers/Unsplash

Egy nukleáris háború esetén beállhatna az úgynevezett nukleáris tél, ami sokkal durvább, mint egy sima hidegebb és kegyetlenebb tél. Gyakorlatilag évekig tartó jégkorszak idéződhet elő, A Földünkön levő élet pedig ettől csaknem teljesen eltűnne, továbbá mindenféle olyasmi történne, mint egy sci-fi rémálomban.

Szóval felkészülni erre az eshetőségre egyáltalán nem őrültség, hisz egy atomtámadás esetén szükségünk lesz egy élőhelyre, ahol aztán akár évekig is túlélünk egy jégkorszakot. Brian Toon professzor a nukleáris háborúk potenciális következményeinek vezető szakértője azt állítja, hogy egy nukleáris háború esetén még a legutolsó jégkorszaknál is hidegebb idő jelentkezne, ami nagyjából 10 évig biztosan eltartana.

Ez annak köszönhető, hogy rengeteg tűz keletkezne, melyekből rengeteg füst kerülne a sztratoszférába, a sztratoszférában pedig nem esik az eső, úgyhogy egy évtizedes, bőven fagypont alatti időjárás uralkodna ettől az egész bolygónkon.

A megoldás az apokalipszisra: Survival Condo

YouTube/CNET

A szobák árai egyébként 1 millió dollártól, vagyis nagyjából 290 millió forinttól kezdődnek, ehhez pedig még hozzájön egy 2500 dolláros, nagyjából 727 ezer forintnyi lakbér is, ami fedezi az ellátásunk költségeit. Ezért az árért a nap 24 órában testőrökkel védetik lakóhelyünket, így a komplexum arra is fel van készülve, ha atombunker helyett szimplán csak emberek elkezdik egymást gyilkolni egy esetleges apokalipszis után a javakért.

A Survival Condónak összesen 15 emelete van. Ha megérkezünk, átmegyünk egy tisztítófolyamaton, ami még a radioaktív anyagokat is lemossa rólunk. Miután ezen túl vagyunk, elérjük a főbejáratot, a felső szinteken találunk parkot állatsétáltatáshoz, helyet biztonságos falmászáshoz, továbbá úszómedencét vízi csúszdával.

Ezután találunk orvosi szintet, szobákat, ahol élelmet, vagy éppen szükség esetére fegyvereket tárolnak. Végül hét szintnyi lakás következik, az utolsó négy szinten pedig találunk osztálytermeket, könyvtárat, mozit (ahol 2000 film közül választhatunk), bárt, illetve egy edzőtermet szaunával.

Internet nélkül is tele leszünk információval

YouTube/CNET

A házakban egyébként az ablakok helyén képernyők vannak, amik közvetítik a megfigyelőkamerák felvételeit. Így ha beüt az apokalipszis, a lakók kényelmes körülmények közt nézhetik HD-minőségben az egészet a kanapéjukról. Ha leáll az internet a világon, akkor se lesz a bunkerben baj. A beköltözők megadhatják az érdeklődési köreiket, egészségügyi problémáikat, a komplexum pedig folyamatosan tölt és tárol azokkal kapcsolatban mindenféle újabb és újabb információt. Szóval ha leáll a net a világon, bőven lesz egy raktárnyi adatunk és információnk arról, ami érdekelhet bennünket.

Akkor sem kell egyébként kétségbe esnünk, ha csak a jövőben tervezünk nagyon gazdagok lenni, és jelenleg még gyűjtünk a poszt-apokaliptikus luxusbunkerünkre. Épül ugyanis a jelenlegi luxusbunker háromszor nagyobb verziója, így ott is megszállhatunk majd, ha esetleg betelne a másik.

Sőt valószínű, hogy fog még hasonló épülni, ugyanis veszik ezeket a szobákat, mint a cukrot. A második még el sem készült, de már várólista van.

A figyelmetekbe ajánljuk