A csirke tikka masala a világ egyik legkedveltebb és legismertebb curry étele, amellyel az indiai konyha gazdag ízvilágát könnyedén az asztalunkra varázsolhatjuk. Recept.
Hozzávalók:
- 2.5 dl joghurt
- 1 ek garam masala
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fekete bors
- 2 ek gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 2 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek gyömbér
- 30 dkg paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek garam masala
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 2.5 dl víz
- 1 dl habtejszín
- koriander ízlés szerint
Olvasd el ezt is! 5 könnyű spenótos recept, amit mindenképp próbálj ki te is!
Elkészítése:
A joghurthoz adjuk hozzá az összes fűszert, majd jól keverjük össze. Ezután a felvágott csirkemellfilét forgassuk meg benne, majd minimum 20-30 percre tegyük a hűtőbe. Ezt követően vegyük ki, és a bepácolt a csirkemellcsíkokat egy hurkapálcára tűzzük fel.
A csirkenyársakat egy tepsi peremeire fektessük keresztbe, hogy a sütés közben távozó húslé ne a sütőbe csepegjen. 220°C-os sütőben 15 percet grillezzük, félidőnél megfordítva a nyársakat.
A mártáshoz a finomra aprított vöröshagymát dinszteljük meg a vaj és az olívaolaj keverékén. Tegyük hozzá az apróra vágott chilit, a gyömbért, illetve a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg pirulni kezd. Ezután jöhet a kisebb kockákra vágott paradicsom és a sűrített paradicsom, majd garam masalával, fűszerpaprikával és a sóval ízesítsük.
Öntsük fel vízzel, és alacsony lángon 20 percet főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és a paradicsomokat szépen szét tudjuk nyomogatni a fakanállal. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, majd a sült csirkemelldarabokat is. Végül keverjük össze és 2-3 percet még így főzzük.