repülőjegy
Shutterstock

2020 óta alig engedtek be valakit, most 500 ezer repülőjegyet osztanak szét

Hosszú hónapokig szinte teljesen el voltak zárva, most próbálnak életet lehelni a nemzetközi turizmusba.

Hongkong 500 ezer repülőjegyet ajándékoz el, hogy újra fellendítsék a régió turizmusát, írja az Euronews a BBC alapján.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a városállam az elmúlt hetekben több koronavírussal kapcsolatos utazási korlátozást visszavont, beleértve a már enyhített kötelező háromnapos szállodai karantént. Ez azért is nagy szó, mert Hongkongban volt – Kína mellett – a világ legszigorúbb korlátozása, miközben a régió legtöbb országa már rég megnyitotta a határait a turisták előtt – a szigor nem csupán a turizmusnak tett be, a rivális pénzügyi központok, például Szingapúr, New York és London teljesen újranyitottak már.

Shutterstock

A város vezetői most abban reménykednek, hogy sikerül újra életet lehelniük az idegenforgalomba, ezért 250 millió euró értékben ajándékoznak el 500 ezer repülőjegyet a be- és kiutazók, illetve a lakosság körében. Hongkong a repülőjegyeket még 2020-ban vásárolta meg a hazai légitársaságoktól, hogy csökkentsék a veszteségüket.

Dane Cheng, a Hongkongi Idegenforgalmi Hivatal ügyvezető igazgatója a tervekről röviden nyilatkozott egyelőre: a tervek szerint a jegyeket a Hongkongi Repülőtér Hatóság (AAHK) osztja majd szét, de a kampány részleteit csak azután ismerteti, miután „sikerül megállapodni az összes légitársasággal".

A szigor azért nem szűnik meg teljesen: a karantént először hét, majd három napra csökkentették, majd szeptember 26-án teljesen megszüntették, de más koronavírussal kapcsolatos szabályozás továbbra is marad, így a nyilvános összejövetelek korlátozása is és a vendéglátóhelyekhez kötött negatív Covid-teszt is.

Emellett a turistáknak oltási igazolást kell felmutatni, illetve negatív PCR-tesztet és antigén gyorstesztet. A karantén ugyan megszűnt, de három napig nem mehetnek vendéglátóhelyekre, és további egy hétig tesztelniük kell magukat.

A figyelmetekbe ajánljuk