nyaraló család
Fotó: Natalya Zaritskaya / unsplash

7 tipp, amivel kevesebbet költhetsz a nyaraláson

Néhány nyaralási kiadást, például az új útlevél megcsináltatását nem tudod elkerülni, de vannak módszerek, amik segítségével több pénz marad a bankszámládon, utazz bármilyen messze is.


Egy nyári külföldi nyaralás nem olcsó mulatság, főleg ha az egész család megy. Összegyűjtöttünk néhány tippet az OpenMoney cikke alapján, amikkel csökkentheted az utazás körüli költségeket.

​1. Nézz körül vásárláskor!

Nem biztos, hogy az első meglátott ajánlat a legjobb. Nézz körül a különböző weboldalakon és tájékozódj a szállodák vagy repülőjegyek árairól. Az olyan összehasonlító weboldalak, mint a Skyscanner, a Trivago vagy az Expedia több weboldal ajánlatát is összegyűjtik, így mindent egy helyen találsz. Érdemes az árakat a szálloda vagy a légitársaság saját weboldalán is ellenőrizni, mivel lehet, hogy olcsóbb, ha közvetlenül rajtuk keresztül vásárolod meg őket.

​2. Az utolsó pillanat nem mindig rossz

rep\u00fcl\u0151 a naplement\u00e9ben az \u00e9gben

Fotó: Tom Barret / unsplash

Ha megengedheted magadnak, hogy egy hét szabadságot kivegyél előzetes tervezés, bejelentés nélkül, akár nagyon olcsó ajánlatokat is kifoghatsz az utolsó pillanatban, pláne ha rugalmas vagy az úti célt illetően. Ha már lefoglaltad a szabadságodat, de még nincsenek terveid, akkor is érdemes megnézni, hogy vannak-e szuper last minute üdülési ajánlatok az adott időszakra.

​3. Maradj rövidebb ideig!

A legtöbb üdülési csomag 7, 10 vagy 14 éjszakára szól. De nem ez az egyetlen lehetőség: utazz olyan hosszú időre, ami megfelel a költségvetésednek. Ez lehet néhány éjszaka vagy akár két hét is. Ha külön foglalod le a repülőjegyet és a szállodát, tovább tudsz sakkozni az olcsóbb ajánlatokkal.

​4. Csomagolj kevesebbet!

b\u0151r\u00f6nd  tartalma sz\u00e9tter\u00edtve

Fotó: Marissa Grootes / unsplash

A repülőjegy részleteitől függ, hogy kell-e külön fizetned a poggyászért. Egyes légitársaságok minden egyes plusz poggyász után többletköltséget számítanak fel, mások kilogrammonkénti díjjal számolnak. Egy rövidebb utazáshoz bőven elég, ha egy elfogadható méretű kézipoggyászt ingyen magaddal vihetsz. Csak a legszükségesebbeket csomagold be, így nem kell fizetned a plusz súlyért.

​5. Használd fel a piperecikkeket!

Hogy milyen piperecikkből mennyit viszel, attól függ, hogy mennyi időre utazol el. Az olyan dolgokat, mint a fogkrém és a dezodor, a repülőtéren is megvásárolhatod, miután átmentél a biztonsági ellenőrzésen. De ha pénzt szeretnél megtakarítani, akkor vidd magaddal a már félig elhasználtat, ami már megvan.

​6. Használd ki az ingyenes szórakozási lehetőségeket!

kir\u00e1ndul\u00f3 p\u00e1r R\u00f3m\u00e1ban

Fotó: Gabriela Care Marino / unsplash

Egy nyaraláson a szórakozásra költjük a legtöbbet az étel és ital mellett. Ha gyerekekkel utazol, próbáld meg kihasználni a számukra ingyenes szórakozási lehetőségeket a szállodában. Ha városnézés a program, kutass fel néhány ingyenes rendezvényt és tevékenységet, és a legtöbb városnak vannak ingyenesen megtekinthető nevezetességei és látnivalói is.

​7. Tartsd meg a valutát, vagy váltsd vissza!

Rengeteg pénzt hagynak ott a nyaralók a reptereken, amikor visszautazás előtt gyorsan meg akarnak szabadulni a külföldi valutájuktól. Érthető a költekezés, ha utolsó pillanatban szeretnél ajándékokat vásárolni, de ha a valutát megtartod egy másik nyaralásra, pénzt takarítasz meg. Különösen, ha az árfolyam változik.

Ezekkel a tippekkel évente akár két hetet is nyaralással tölthetsz, és ehhez nem kell, hogy az egész évet ennek finanszírozására szánd.

A figyelmetekbe ajánljuk