repülőre várakozó nő

Drága a repülőjegy? Ezzel a 4 módszerrel könnyedén csökkentheted az árát a nyáron

Az elemzések szerint a szabadidős utazások teljesen visszatértek arra a szintre, ahol a járvány előtti időszakban voltak. Ráadásul a repülőgépek számának csökkenésével a különböző járatok ma valójában telítettebbek, mint a pandémia előtt voltak. A fellendülő utazási kedv miatt a repülőjegyek ára is szépen lassan növekszik, de a szakértők szerint van megoldás.

A Travel + Leisure megkérdezte Scott Keyes-t, a Scott's Cheap Flights alapítóját és a „Take More Vacations" című könyv szerzőjét, hogy mik azok a dolgok, amikre az utazóknak érdemes odafigyelnie, ha olcsón szeretnének nyaralni.

Fordítsuk meg az utazás tervezését 

Keyes szerint az egyik legfontosabb szabály, ha olcsó repülőjegyet szeretnénk vásárolni, hogy fordítsuk meg a keresési módszerünket.

Az utasok jellemzően háromlépcsős folyamatban keresnek repülőjegyeket: az első lépés, hogy eldöntik, hová szeretnének menni, majd azt, hogy mikor, és végül nézik csak meg a repülőjegy árát. Ilyenkor jellemzően drága ajánlatokkal találkozhatunk.

Ha viszont valóban olcsó járatokat szeretnénk kapni, akkor ne az ár legyen az utolsó lépés. Keyes azt javasolja, hogy tartsuk meg a fenti folyamatot, csak cseréljük fel őket. Először az olcsó járatok, aztán azok közül a helyszín, majd az időpont.

Várjunk őszig

A repülőjegyek azért is olyan drágák most, mert sokan a lehető legrosszabb két mód alapján keresik a repülőjegyeket

– mondja a szakértő.

Az említett két legrosszabb mód: az utazni vágyók az év egyik legdrágább utazási időszakában, azaz nyáron keresnek repülőjegyet, ráadásul az utolsó pillanatokban.

Ha utazni szeretnénk, de nem feltétlen sürgős, Keyes azt javasolja, hogy várjunk őszig, amikor a jegyárak a legolcsóbbak.

Ráadásul a nyárral járó utazási előnyök jellemzően még szeptemberre is megmaradnak.

Gondolkodjunk előre 

Az utazás akkor a legjobb – és potenciálisan a legolcsóbb – , ha előre tudunk tervezni. Keyes szerint a legfontosabb, hogy az úgynevezett „Goldilocks zónán" belül foglaljunk, ami nemzetközi utazás esetén két és nyolc hónap között van, belföldi utazás esetén pedig egy és három hónap között. Ha az ünnepek alatt szeretnénk repülni, érdemes hozzáadni még néhány hónapot.

Azért nem látunk olcsó járatokat a nyárra, mert ezek februárban voltak elérhetőek.

Ne csak retúr járatokat keressünk 

Érdemes az oda-vissza jegyek helyett szétnézni az egyirányú járatok között is.

Mindkét irányba találhatunk olcsóbb jegyet a különböző légitársaságoknál. Keyes szerint ez a trükk általában a belföldi utazások során gyakoribb, a nemzetközi járatok esetében ritkán működik.


A figyelmetekbe ajánljuk