Egy repülőgép beltere, tele utasokkal.

Öt tipp, ha szeretnél olcsón repülőjegyekhez jutni

A repülőjegyek ára az egyik legjelentősebb költség utazásaink során, ezért logikus, hogy minden lehetséges módon spórolni akarunk rajtuk. Bár az internet szerint sokféleképpen lehet olcsóbb repülőjegyet találni, valójában csak néhány kipróbált és bevált módszer van arra, hogy viszonylag normális áron megússzuk az országok között légi közlekedést. Cikkünkben öt olyan hasznos tippet mutatunk be, amelyek segítségével jelentős összegeket spórolhatunk meg.


Rugalmas időpont és dátum

A repülőjegyek árai nagyban függnek az évszakoktól, a szezonalitástól, az ünnepektől és a hét azon napjától, amikorra lefoglalod a járatot. Az európai utazások a nyári hónapokban népszerűek, télen pedig a legtöbben meleg helyre szeretnének utazni. Így ezekben az időszakokban valószínűleg drágább repülőjegyárakkal fogsz találkozni.

Amennyiben a legoptimálisabb összeget akarod elérni, akkor mindenképp rugalmasnak kell lenned az utazási időpontok és dátumok kapcsán! Próbáld meg elkerülni azokat az időszakokat, amikor a legtöbb ember utazik! A legjobb repülési periódusok a szezonon kívüli időszakok.

Ahelyett, hogy a nyári turistacsúcs idején csodálnád meg Párizst, inkább tavasszal vagy ősszel nézd meg a francia fővárost.

Olcsóbb légitársaságok

Egy sz\u00fcrke rep\u00fcl\u0151g\u00e9p \u00e9ppen lesz\u00e1ll.

John McArthur/Unsplash

Régebben, ha az ember repülővel akart utazni, szinte kizárólag a nagyobb nemzetközi légitársaságok szolgáltatásait tudta igénybe venni. Ma már azonban sok kisebb, olcsó vállalat rendelkezik közép- és hosszú távú útvonalakkal, amelyek segítségével rengeteg pénzt megspórolhatsz. Elképzelhető, hogy a magas szintű kényelemről vagy az extra lábtérről le kell mondanod, de a haragod egyből el fog szállni, mikor meglátod mennyit spóroltál a jegyeken.

Kedvezmények

A legtöbb nagy cég a konkrét promóciós ajánlatoktól eltekintve nem igazán hirdeti a kedvezményes árait. A számodra előnyösebb végösszeg érdekében mindenképp érdemes érdeklődni a kedvezményekről, amennyiben jogosult vagy alábbiak valamelyikére:

  • időskori kedvezmény;
  • aktív katonai vagy veterán kedvezmény;
  • diákkedvezmény;
  • rokkantsági kedvezmény.

Átszállások

Egy feh\u00e9r rep\u00fcl\u0151 parkol a rept\u00e9ren.

Ashim D'Silva/Unsplash

A legdrágább módja az utazásnak a legtöbb esetben a közvetlen repülőjárat. Bár gyorsabb és kényelmesebb lehet olyan gépre jegyet foglalni, amely közvetlenül a célállomásra visz, azonban sokat spórolhatsz, ha hajlandó vagy átszállni.

Sok olyan légitársaság van, amely nem kínál közvetlen járatokat, hanem automatikus átszállással számol, de nem ez az egyetlen módja annak, hogy kihasználd ezt a lehetőséget. Dönthetsz úgy is, hogy külön-külön foglalod le a járatszakaszokat, kiválasztva a legjobb árakat kínáló cégeket.

Használd fel a „kilométereidet”!

Amennyiben van olyan jutalomkártyád, amely segít a légi kilométerek vagy a hűségpontok gyűjtésében, akkor máris sokkal könnyebb a dolgod. A repülőjegyek foglalásakor a fizetési szakaszban a beállításoknál derítsd ki, hogy hány pontra vagy kilométerre lesz szükséged az utazásához.

Rövid gyűjtögetés után előfordulhat, hogy ingyen juthatsz hozzá a repülőjegyedhez.

A figyelmetekbe ajánljuk