szörfdeszkák hawaii szigetén pálmafákkal a háttérben a felhős tiszta szabad ég alatt

Az amerikaiak paradicsoma ingyen repülőjeggyel és egyéb kedvezményekkel próbálja a szigetre csalogatni az otthonról dolgozókat. Az állam célja, hogy az odaérkezők hozzájáruljanak az ottani gazdasághoz.


A Movers and Shakas program keretében Hawaii elsősorban a 18. életévüket betöltött, home office-ban dolgozó amerikai állampolgárokat várja, első körben 50 szerencsés pályázót választanak ki. Később nemzetközi szintre tervezik bővíteni a kezdeményezést, bevonva az USA-ban munkavállalói vízummal rendelkező külföldi távdolgozókat is. A program legalább 30 napra, tehát egy teljes hónapra szól, ami idő alatt nemcsak, hogy a szerencsések ott költik majd el pénzük egy részét, de speciális tudásukkal és képességeikkel némi önkénteskedéssel is segíteniük kell a helyi nonprofit szervezeteket.

„Azontúl, hogy értékes dollárokat hozunk a helyi üzletek számára, az igazi érték az, hogy tehetséges embereket hozunk a szigetre, akik segítenek majd a közösségeink építésében az önkéntes munkának köszönhetően, ugyanakkor a gazdaságunkat is erősebbé teszik. Noha a világjárvány óriási válságot okozott, ugyanakkor Hawaii számára most itt az az egyedülálló lehetőség is, hogy diverzifikálja gazdaságát."

– mondta Richard Matsui, a program egyik kiötlője, aki maga is nemrég tért vissza szülőhelyére San Franciscóból.

A program nem titkolt célja, hogy visszacsábítsa a szigetre azokat is, akik bár ott születtek, jelenleg már máshol élnek és dolgoznak.

A kiválasztottaknak egy hónapon belül Hawaiira kell költözniük, ahol további kedvezményeket kapnak a szállásfoglaláshoz, a közösségi munkaterek használatához, valamint kapcsolatok építésre is számos lehetőségük lesz. A koronavírus-járvány miatt sem kell kimondottan aggódniuk a jelentkezőkenk, hiszen a közel másfél milliós lakosú Hawaiion eddig mindössze 18 ezer fertőzéses esetről számoltak be és 260 ember vesztette életét a betegségben.

via Utazómajom

A figyelmetekbe ajánljuk