svájc

Ezek Európa legbiztonságosabb országai utazáshoz 2022-ben

Egy új tanulmány szerint Svájc a legbiztonságosabb európai ország, ahová idén nyáron érdemes utazni. A Forbes Advisor által végzett kutatás olyan mérőszámokat elemzett, mint a fürdővizek minősége, az egészségügyi ellátás minősége, a lopások és gyilkosságok aránya.


Svájc

Az eredmények szerint idén Svájc a legbiztonságosabb ország, ahová érdemes ellátogatni, 88,3-as biztonsági pontszámmal. A kutatásban elemzett 29 európai ország közül ebben az országbana legjobb az egészségügyi ellátás minősége (893 az 1000-ből az Euro Health Consumer Index szerint) Emellett Svájc a hatodik helyen áll a fürdővizek legjobb minősége szerinti rangsorban,ugyanis fürdővizeinek 93%-a kiváló minőségű.

A tanulmány a szennyezettségi szinteket is figyelembe vette. Svájc 10,8-as átlagos PM2,5-koncentrációjával a tizedik legtisztább levegővel rendelkezik a listán, míg az Eurostat adatai szerint az emberölések aránya más országokhoz képest alacsony, 5,7 millióra vetítve, ami 2019-ben 50 emberölést jelent.

Szlovénia 

Az egyik legalacsonyabb, 4,8 milliónkénti gyilkossági arányt regisztráló Szlovénia az eredmények szerint a második legbiztonságosabb ország, ahová érdemes utazni, 82,3-as biztonsági pontszámával. Az átlagos szennyezettségi szint (13,3 PM2,5), a remek egészségügyi ellátás minősége (678) mellett az ország fürdővizei is jól teljesítenek, 85%-uk kiválónak minősült.

Portugália

A 82,1-es biztonsági pontszámmal Portugália a harmadik legbiztonságosabb ország, ahová idén nyáron érdemes ellátogatni. A kiváló vízminőség tekintetében (93%), a levegőminőség tekintetében pedig a negyedik, az egyik legalacsonyabb légszennyezettségi mutatóval (7,1 PM2,5), Finnország (5,5 PM2,5), Észtország (5,9 PM2,5) és Svédország (6,6 PM2,5) után. Portugália a tizedik helyen áll az egészségügyi ellátás minősége tekintetében Németország után (754).

Ausztria

A 81,4-es összindex pontszámmal Ausztria a negyedik legbiztonságosabb ország. Az elemzett országok közül itt az egyik legmagasabb a kiváló fürdővizek aránya (98%), az egészségügyi ellátás minősége tekintetében pedig a hetedik helyen áll (799 az egészségügyi fogyasztói index szerint), Svédország (800) és Finnország (839) után. Az emberölések száma is alacsony a többi országhoz képest: 8,2 gyilkosság jut egymillió lakosra.

Németország

A 81,2-es végső biztonsági pontszámmal Németország az ötödik, ahová 2022-ben érdemes ellátogatni. Az ország kiváló fürdővizeinek aránya 93%. A nyolcadik legjobb levegőminőség (10,6 PM2,5 szennyezettségi értékkel) és az egymillió főre jutó gyilkosságok alacsony száma (6,9) miatt Németország ideális úti cél mindenféle utazó számára.

(TravelDailyMedia)

A figyelmetekbe ajánljuk