egyiptom

Ókori darabnak hitték az olcsó szuvenírt, 8 napot ült börtönben egy nő

Egy francia turista álomutazása rémálommá vált, miután megvádolták azzal, hogy egy ókori tárgyat akart hazacsempészni szuvenírként.


Nathalie egy, a hotel bevásárlóközpontjában vásárolt szuvenír miatt ütötte meg a bokáját. Az utazó egy kisebb méretű szoborral a bőröndjében szeretett volna hazaérni, ám a Luxor repülőtér munkatársai gyanút fogtak. A nő mit sem sejtve haladt át a repülőtér átvilágító rendszerén, az ellenőrzést végző személyzet viszont egy furcsa tárgy miatt félreállította őt – írja a Drive Magazine.

Ez is érdekelhet: 360 millió forintot érhet egy újonnan felfedezett Donatello-szobor

A másolat készítője minden bizonnyal remek munkát végzett, ugyanis a személyzet azt hitte, hogy az eredeti 4500 éves szoborral szeretne távozni. A vásárolt szoborra a Winter Palace Hotel művészeti galériájában tett szert, mert a tárgy egyből erős érzelmeket váltott ki belőle.

A nőt ezt követően a helyi rendőrségre szállították, ahol csempészettel vádolták meg. Elmondása szerint a neki ítélt ügyvéd megpróbálta meggyőzni arról, hogy vállalja fel a „bűntényt” és kérjen elnézést a rendőrség munkatársaitól.

Shutterstock

A nő a Voyageurs du Monde nevű irodával utazott, és bár Jean-François Rial, a cég vezérigazhatója is a védelmére kelt, így is nyolc napot kellett börtönben töltenie, egy cellába zárva negyven idegen emberrel.

Olvasd el ezt is! 18 ezer dollárért kelt el egy láthatatlan szobor

Harmincéves egyiptomi jelenlétünk alatt soha nem kellett ilyen típusú üggyel foglalkoznunk. Szerencsére nagyon jó kapcsolati hálónk van, aminek köszönhetően pár nap múlva sikerült Nathalie fogvatartásának körülményein javítanunk, de rendkívül nehéz volt felgyorsítanunk a folyamatot, mivel az ügyet végül az állambiztonság vette át

– nyilatkozta Rial a francia Le Figaro nevű lapnak.

A nő végül a francia nagykövet segítségével tudta elhagyni Egyiptomot, saját értelmezése szerint viszont végleg kitiltották őt az országból. Az szituációt nem tervezi ennyiben hagyni: ügyvédjével azon dolgoznak, hogy hivatalosan is megszűntessék az ügyet, ezzel együtt pedig eltöröljék a Nathaliera vonatkozó furcsa beutazási tilalmat.

A figyelmetekbe ajánljuk