fehér szoba
Egy olasz művész immateriális műve írja át épp a posztmodern művészet történelmét.


Salvatore Garau olasz művész hozta létre azt a láthatatlan szobrot, amelyet nemrégiben egy magángyűjtő vásárolt meg 15 ezer euróért.

Ha nem értjük, hogy fizethet valaki nagy összegeket digitális művekért, akkor Garau immateriális szobrának eladása is meglephet minket.

Az Én vagyok (I Am) című láthatatlan műalkotás alapvetően ugyanis egy ürességet jelent, technikailag egy üres teret, amelyet a szobor "energiája" foglal el.

Ha meg akarnánk venni, már lekéstünk róla, mivel valaki már megvette 15 ezer euróért a hónap elején.

A láthatatlan szobor új tulajdonosa a pénzéért megkapja az eredetiséget igazoló tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy az Én vagyok vevő tulajdonát képezi.

Hogyan lehet megőrizni egy láthatatlan szobrot? Nos, a művész azt javasolja, hogy a műalkotást egy speciális helyiségben, akadályoktól mentes, körülbelül 150 × 150 cm-es térben tárolják. A speciális világítás és a klímaberendezés opcionális, mivel az Én vagyok immateriális.

"Az aukció sikeres kimenetele megcáfolhatatlan tényről tanúskodik: az üresség nem más, mint egy energiával teli tér, és még ha ki is ürítjük, és semmi sem marad, Heisenberg bizonytalansági elve érvényesül, miszerint a semminek van súlya"

– mondta Salvatore Garau.

(Forrás: Oddity Central)

A figyelmetekbe ajánljuk