Az apró műveiről ismert szobrász legújabb munkája Budapesten, a Harmincad utcában tűnt fel.


utcazenész-Kolodko

facebook

Az elmúlt években valósággal elárasztották Budapestet az ungvári gyökerű Kolodko Mihály (Mihajlo Kolodko) miniszobrai: a főváros utcáin találkozhatunk többek Rejtő Jenő tizennégy karátos autójával, Mekk Elekkel, Süsüvel, illetve a Szomorú vasárnapot író Seress Rezsővel, de a művész szobrai megjelentek már Veszprém városában is.

A legújabb Kodolko-szobor a Harmincad utcában található Brit Nagykövetség falára került fel. A mű nem más, mint Mr. Bean híres mackója, Teddy.

A művész egyébként korábban már térképen is elhelyezte szobrait, ha valaki fel akarná fedezni a kis lényeket és nyakába venné a várost.

kolodko szobrok

Szobrok Budapest térképén - Kolodko

facebook

Mihail Kolodko Ungváron született, anyai ágon magyar származású. Művészi irányú érdeklődése a középiskola elvégzése után, 1996-ban az Ungvári Erdélyi Béla Művészeti Szakközépiskolába vezette, majd 2002-ben diplomát szerzett a Lembergi Művészeti Akadémia szobrász szakán. Alapvetően a monumentális szobrászat érdekelte, de később a miniszobrok felé terelődött az érdeklődése. 2017 óta Budapesten él a családjával.

(forrás:24.hu, wikipedia)

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk