Egy afrikai művész elképesztő stílusban ábrázolja az elmúlást.


Az afrikai Regardt Van Der Meulen művészete az emberi élet múlandóságával foglalkozik. Tematikája elbűvölő acélszobraiban nyilvánul meg. A művész a töredezett műveken a mozdulatlan, mégis szétbomló anyagot a figurák pózai által és ruházatuk alakjának mozgásával ábrázolja, ezzel mintegy emléket állítva az elmúlásnak. A szobrok teste hiányos, ez kettévágott végtagokon, vagy törzsön keresztülható üres téren át válik egyértelművé a néző számára ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A Johannesburg-i székhelyű Van Der Meulen elmondja, hogy munkájának nagy része feltárja a test sebezhetőségét. Az emberi testtel történő állandó és drasztikus változások ugyanis teljesen átalakítják megjelenését.

Ágak, geometriai formák, erózió formálják és szakítják meg a be nem fejezett alakokat, amelyek metaforaként szolgálnak mentális és fizikai instabilitásunknak, valamint a természeti világ és a civilizáció bizonytalan állapotának.

A művészt nap mint nap lenyűgözi az emberi halandóság és az itt töltött röpke pillanatok. Az ember szerinte gyakran megfeledkezik arról, hogy milyen törékeny. Gyakran tévesen azt gondoljuk, hogy a természettel bináris kapcsolatban állunk, de Van Der Meulen úgy véli, valójában egyek vagyunk vele.

Van Der Meulen töredezett szobrait megtekinthetjük weboldalán, valamint Instagram-fiókján keresztül.

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk