Elképesztő emberszobrokat készít két spanyol művész

Coderch és Malavia egy nem mindennapi szobrászpáros, négy kézzel készítik emberszobraikat.A Coderch és Malavia (Coderch and Malavia) egy szobrászati projekt, melynek központi témája az emberi test. A műalkotásokban jelentőségteljes formák univerzuma találkozik az idealizált emberi testtel. A projektet Joan Coderch és Javier Malavia hozták létre 2015-ben, kifinomult technikát és bronz alapanyagot alkalmazva.

Clio's Dream

Míg Coderch Barcelonában, Malavia Valenciában végezte el a művészeti egyetemet. Mindketten a Porcelanas Lladró cégen belül helyezkedtek el az egyetem után. Amikor találkoztak, egyértelmű volt a művészi hasonlóság, olyan szobrászmesterek nyomába szerettek volna lépni, mint Maillol, Rodin, Marini, vagy Bourdelle.

Coderch és Malavia együtt készítik a műveket. A projektben megjelennek különböző emberi hozzáállások az élethez, valamint helyet kap a természet utánzása, az érzelemkeresés, az alak és a testtartás találkozása.

Moonlight Shadow

„Az emberi lény háromdimenziós. Valószínűleg ez a fő ok, amiért vonzódunk a szobrászathoz, ez a legközelebbi művészi ábrázolás önmagunkról."

─ nyilatkozták a szobrászok egy 2018-as interjúban.

Kiváló művészi teljesítményükért már jutalmazták őket, több díjat is szereztek a művészvilágban. Ezen kívül szobraik ázsiai, európai, és amerikai magánkollekciók részévé váltak. Műveiket kiállították többek között Franciaországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Olaszországban, Görögországban, Hollandiában és szülőhazájukban, Spanyolországban is. Műtermük jelenleg Valenciában található.

A közös projekt kiteljesíti a művészeket:

„Az a döntés, hogy közös projektet hozunk létre, karrierünk egyik legizgalmasabb és legnehezebb pillanata volt. Előtte külön-külön olyan dolgokat csináltunk, amelyek tetszettek, de valahogy nem teljesítettek be minket, mert azok a szobrok megbízásra készültek."

A szobrászokat az irodalom, költészet, színház, fényképészet, mozi és balett inspirálják. A művészek munkáit követhetjük weboldalukon, és Instagram-fiókjukon keresztül. A képeket Magyarországon kizárólag portálunk kapta meg.

Szerző: Mircse Andrea

A figyelmetekbe ajánljuk