Coderch és Malavia egy nem mindennapi szobrászpáros, négy kézzel készítik emberszobraikat.A Coderch és Malavia (Coderch and Malavia) egy szobrászati projekt, melynek központi témája az emberi test. A műalkotásokban jelentőségteljes formák univerzuma találkozik az idealizált emberi testtel. A projektet Joan Coderch és Javier Malavia hozták létre 2015-ben, kifinomult technikát és bronz alapanyagot alkalmazva.

Clio's Dream

Míg Coderch Barcelonában, Malavia Valenciában végezte el a művészeti egyetemet. Mindketten a Porcelanas Lladró cégen belül helyezkedtek el az egyetem után. Amikor találkoztak, egyértelmű volt a művészi hasonlóság, olyan szobrászmesterek nyomába szerettek volna lépni, mint Maillol, Rodin, Marini, vagy Bourdelle.

Coderch és Malavia együtt készítik a műveket. A projektben megjelennek különböző emberi hozzáállások az élethez, valamint helyet kap a természet utánzása, az érzelemkeresés, az alak és a testtartás találkozása.

Moonlight Shadow

„Az emberi lény háromdimenziós. Valószínűleg ez a fő ok, amiért vonzódunk a szobrászathoz, ez a legközelebbi művészi ábrázolás önmagunkról."

─ nyilatkozták a szobrászok egy 2018-as interjúban.

Kiváló művészi teljesítményükért már jutalmazták őket, több díjat is szereztek a művészvilágban. Ezen kívül szobraik ázsiai, európai, és amerikai magánkollekciók részévé váltak. Műveiket kiállították többek között Franciaországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Olaszországban, Görögországban, Hollandiában és szülőhazájukban, Spanyolországban is. Műtermük jelenleg Valenciában található.

A közös projekt kiteljesíti a művészeket:

„Az a döntés, hogy közös projektet hozunk létre, karrierünk egyik legizgalmasabb és legnehezebb pillanata volt. Előtte külön-külön olyan dolgokat csináltunk, amelyek tetszettek, de valahogy nem teljesítettek be minket, mert azok a szobrok megbízásra készültek."

A szobrászokat az irodalom, költészet, színház, fényképészet, mozi és balett inspirálják. A művészek munkáit követhetjük weboldalukon, és Instagram-fiókjukon keresztül. A képeket Magyarországon kizárólag portálunk kapta meg.

Szerző: Mircse Andrea

A figyelmetekbe ajánljuk