Egy olasz múzeum látogatója nagy kárt okozott a tökéletes kép kedvéért. A római Galleria Borghese egyik 18. századi szobra sérült meg, ráadásul jelentősen.


Egy bombatámadást is túlélt a műtárgy

Antonio Canova alkotása Pauline Bonaparte francia császári hercegnőt ábrázolja, amint egy pamlagra dőlve pózol a művész kedvéért.

A történelmi jelentőségű mű nagy érték: 1807-ben, gipszből készítették, és azon kevés műtárgyak közé tartozik, amelyek túlélték azt az első világháború alatti bombatámadást, ami a múzeumot érte. 2004-ben restaurálták: a figura fejét helyezték vissza, illetve kijavították az apróbb sérüléseket.

Egy szelfi következtében azonban letörtek a lábujjai

Ahogyan ez a művészeti intézményekben lenni szokott, egy ilyen kaliberű alkotáshoz – és egyáltalán mindhez – tilos hozzáérni, leülni rá pedig pláne. Ez az aprócska szabály viszont nem nagyon érdekelte azt a turistát, aki úgy gondolta, hogy megpihen egy kicsit a szobor lábánál, és lő egy szelfit a társaságában.

A félperces műveletnek köszönhetően a hercegnő lábujjai letörtek, az elkövető pedig valószínűleg annyira megijedt, hogy félvén tetteinek következményeitől, sietősen elmenekült.

A múzeum munkatársai később nem tudták beazonosítani, ki lehetett a kár okozója, ezért a rendőrségen keresztül próbálnak a nyomára bukkanni. Ha megtalálják az illetőt, művészeti alkotáson elkövetett vandalizmussal vádolhatják, ami akár nyolc év szabadságvesztést és százezer eurónyi bírságot jelenthet.

Forrás: Artnet news

Szerző: Fülöp Luca

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk