Biztosan emlékszünk Stanley Kubrick szénfekete monolitjára az 1968-as 2001: Űrodüsszeia című filmből. Utah állam közbiztonságért felelős osztálya hasonló monolitot fedezett fel egy elhagyatott sivatagban. Kubricktól eltérően viszont a utahi sivár területen nem majmok, hanem nagy szarvú birkák őrzik a szobrot.


A 12 láb, vagyis majdnem 4 méter magas fémszoborról a közbiztonsági osztály a következő közleményt adta ki:

„Illegális felállítani építményeket, vagy műveket engedély nélkül szövetségileg kezelt közterületeken, és ez független attól, melyik bolygóról érkeztél."

Néhány nappal a monolit felfedezése előtt légi felvételeken a részleg birkákat fedezett fel. Meglehet, hogy a birkák hasonlóan reagáltak a tömbre, mint Kubrick kultikus filmjében a majmok.

A Guardian videójában láthatunk részleteket a szoborról:

Egyelőre még nem derült ki, hogy ki tette oda a tömböt, ám a Google Earth keresései alapján már öt éve ott lehet. Az emberek biztonságáért felelős osztály továbbá felszólított mindenkit, hogy ne induljanak a szobor keresésére, mivel nemrég eltűnt egy kaliforniai nő. Utah egyik természetvédelmi területén, a Zion Nemzeti Parkban veszhetett el.

Forrás: thisiscolossal.com

Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk