Forgalmi dugó.

A sofőrök rémálma – ebben a városban lehet a leglassabban haladni autóval

Egy új kutatás szerint a világ nagyvárosai közül Londonban lehet a leglassabban haladni.


A TomTom nevű geolokációs technológiákra specializálódott vállalat közlése alapján 2022-ben átlagosan 36 perc 20 másodpercig tartott 10 kilométer megtétele a brit főváros központjában.

Ez majdnem két perccel volt lassabb, mint 2021-ben, és a tavalyi évben 56 ország 389 városa közül London végzett a nem éppen szívderítő rangsor legtetején.

Ez is érdekelhet: Ezek a legbiztonságosabb ülések a repülőkön, mégsem foglaljuk őket

Andy Marchant, a TomTom munkatársa szerint a tavalyi évben is tapasztalható negatív torlódási tendenciát elsősorban a vasúti sztrájkok idején a közúti közlekedésre váltó emberek fokozták.

A lassúsági versenyben az indiai Bengaluru volt a második 29 perc 10 másodperccel, majd az írországi Dublin következett 28 perc 30 másodperccel, a negyedik helyen pedig a japán Szapporo végzett 27 perc 40 másodperccel.

Kissé meglepő módon az Egyesült Királyság igen sok települése megtalálható a szóban forgó listán: a top 50-ben szereplő városok közül Manchester 23 perc 10 másodperccel a 24., Liverpool 22 perc 20 másodperccel a 32., Edinburgh pedig 21 perc 30 másodperccel a 42. helyen végzett.

A lassúság mellett az árak sem túl barátiak a brit fővárosban: a TomTom szerint a benzin, a gázolaj és az elektromos járművek (EV) töltési ára alapján, valamint a torlódások üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását figyelembe véve London volt a világ második legdrágább városa az autózás szempontjából Hongkong mögött 2022-ben.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk