Hongkong

Hongkongba utaznál? Most ingyen megteheted!

A hongkongi idegenforgalmi hivatal bejelentette, hogy 2023-ban félmillió ingyenes repülőjegyet oszt szét a turizmus fellendítése érdekében, a kampány pedig elkeződött.

A hongkongi repülőtér honlapján bizonyos országokból érkező utasok kiválaszthatják az indulási helyet, és részt vehetnek egy sorsoláson, amelyen egy retúr repülőjegyet nyerhetnek.

Olvasd el ezt is! Ezeket a turistalátványosságokat már hiába keressük 2023-ban

​Mikor indul az ingyenes repülőjegyek értékesítése?

A hongkongi ingyenes repülőjegy-osztás a következő hónapokban fokozatosan zajlik, az 500 ezer elnyerhető repülőjegyet havonta osztják szét a világ különböző pontjain élő utasoknak.

A program március 1-jén kezdődött, és a Cathay Pacific légitársaság bejelentette, hogy kezdetben 80 ezer jegyet osztanak szét a délkelet-ázsiai országok lakosai között. A világ többi részén - beleértve Európát és az Egyesült Államokat - május 1-jétől juthatnak jegyekhez.

Unsplash

A jegyek a Cathay Pacific, a HK Express, a Hong Kong Airlines és a Greater Bay Airlines légitársaságoknál lesznek kaphatók.

Egyéb kedvezmények

Az ingyenes repülőjegyek mellett a látogatóknak olyan kedvezmények is járnak, mint például az éttermek, üzletek, múzeumok és egyéb szolgáltatások. A felkínált kedvezményekről itt olvashatunk bővebben.

Miért indult el a kampány?

A hongkongi turisztikai hivatal már 2020-ban is vásárolt jegyeket a légiközlekedési ágazatnak nyújtott támogatási csomag részeként.

Egy Hongkongba szóló egyirányú repülőjegy Londonból 500 fontba vagy az USA nyugati partjáról 1000 dollárba kerülne, a becslések szerint az ajándékozási program összesen 2 milliárd hongkongi dolárba kerül kormánynak. De ez nyilvánvalóan megéri az államnak, hiszen turisztikai ipara az elmúlt években többé-kevésbé összeomlott – először a 2019-es polgári zavargások, majd a világjárvány és az utazási tilalmak miatt.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk