Fekvő nő.

Újabb várost ejtett foglyul a zaj, amitől az emberek nem tudnak aludni

Újra felütötte a fejét a rejtélyes „hümmögő zaj”, ami évtizedek óta kísérti a különböző városok lakóit.


Az IFL Science szerint egy észak-írországi város, a Tyrone megyei Omagh lakói az utóbbi időben nem tudnak aludni egy rejtélyes, de közel sem ismeretlen zaj miatt.

Mivel egyszerűen képtelenek voltak rálelni a hümmögés forrására, ezért egy professzionális zajszakértőt hívtak segítségül.

Ez is érdekelhet: 4 elképesztő tény az emberi hangról, amitől az állunk is leesik

Kezdetben azt hittük, hogy ez csak a délkeleti részre korlátozódik, de ahogy telt az idő, és az emberek elkezdtek velem beszélgetni, világossá vált, hogy ez a város egészét érinti, és fennáll a lehetősége, hogy szezonális jellegű. Lehetséges, hogy az időjárással függ össze, de őszintén szólva nem ismerjük az eredetét, és először meg kell próbálnunk megállapítani a tényeket, mielőtt bármilyen megoldást eszközölnénk

– mondta Stephen Donnelly tanácsos az RTÉ Morning Ireland című műsorában.

A ’70-es évek óta Európa, Ausztrália és Észak-Amerika egyes részein számos alkalommal számoltak be a rejtélyes hümmögésről. 1993-ban például az új-mexikói Taosban a lakosok rejtélyes, alacsony frekvenciájú zúgás miatt panaszkodtak, ám a hosszú ideig tartó vizsgálatok során semmit nem találtak a szakemberek.

Nem meglepő módon az évtizedek során megszámlálhatatlan feltételezés kapott szárnyra a jelenséggel kapcsolatban, azonban egy rendszeresen fel-felbukkanó elmélet szerint a problémának valami köze lehet a hadsereg által használt nagyon alacsony frekvenciájú rádióhullámokhoz. Erre azonban a mai napig nem találtak semmilyen konkrét bizonyítékot.

A tanácsos azonban nem hisz ezekben a legendákban, és mindenkit nyugalomra intett.

Értem, hogy amikor egy ilyen történetet rejtély és intrika övez, akkor elég szórakoztató lehet különböző elméletekkel foglalkozni. De amit mindig mondok az embereknek, hogy ne bízzanak az összeesküvés-elméletekben. Ami szórakoztató probléma, annak kétségtelenül nagyon unalmas magyarázata lesz idővel. És nincs kétségem afelől, hogy ez is így lesz

– folytatta Donelly.

A figyelmetekbe ajánljuk