a Hold közelről
Fotó: Shutterstock

Elképesztő videón nézhetjük meg az gigantikus méretű Holdat

Mindannyian tudjuk, hogy a Hold rendkívül nagy, még ha a Földről nézve aprónak is tűnik.


Bár a képi felvételek valószínűleg soha nem fogják elérni a Hold valós méretét, az Artemis misszió személyzet nélküli Orion űrhajójának új videója − amely 24 kamerával rögzítette a történelmi pillanatot − közel kerül ehhez.

Ez is érdekelhet: Lenyűgöző fotót tett közzé a NASA: így mutat egymás mellett a Hold és a Föld

Az Orion űrhajó hosszú hajtómű-égetése előtt készült videó tökéletesen láttatja az űrhajót a kráterekkel tarkított Hold háttere előtt, melynek az összevetés kiemeli hihetetlen méreteit.

Bár jó időbe telt, amíg a Space Launch System (SLS) valóban elindult a Földről a kozmoszba, a fáradozások máris meghozták gyümölcsöt, legalábbis ami a vizuális inspirációt illeti.

Hasonló témában: Az Artemis-1 már a Hold körül kering – videót tett közzé a NASA

Az űrkutatásban valóban figyelemre méltó év volt 2022, a James Webb Űrteleszkóp (JWST) lenyűgöző betekintést nyújtott az univerzum legtávolabbi részeibe. Az Artemis küldetés Holdról készült felvételei ugyanilyen látványosak voltak, és jó látni, ahogy a Föld legközelebbi szomszédját teljes pompájában ünnepelhetjük.

De ezzel együtt az Orion személyzet nélküli repülése − és így a vele járó űrfotózás − sajnos véget ér. Az űrhajó december 11-én landol a Csendes-óceánban, feltéve, hogy túléli a visszatérést. A legénységgel történő folytatást az előzetes tervek szerint 2024-re tervezik, de késedelmekre lehet számítani.

Amikor az Orion néhány nap múlva újra belép a Föld légkörébe, forróbban és gyorsabban fog visszatérni, mint valaha − ez lesz a végső teszt, mielőtt űrhajósokat ültetünk a fedélzetre

− írta Bill Nelson, a NASA vezetője az ügynökség blogbejegyzésében.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk