Seychelle-szigetek

Alig két kilométer hosszú a világ egyik legtisztább szigete, ahová a turistákat is várják

Újraélesztették a Seychelle-szigetek egyik legszebb szigetét.

A mindössze 2 km hosszú és a szárazföldtől mintegy 29 km-re fekvő Északi-sziget egy kis gránitsziget a Seychelle-szigeteken, amit könnyű lenne figyelmen kívül hagyni. Ezt egy ideig meg is tették, egészen addig, amíg a Luxury Collection szállodalánc rá nem talált, és 2019-ben be jelentette, hogy a szigetet felveszi a portfóliójába.

Az Északi-sziget, vagy Ile du Nord volt az első sziget a Seychelle-szigeteken, ahol 1609-ben tengerészek feljegyzett partraszállást hajtottak végre. Akkoriban az expedíciós csapat arról számolt be, hogy a célállomás „egy meglehetősen nagyszámú óriás szárazföldi teknős populációnak ad otthont", de több nem derült ki – mutatja be a szigetet a Travel + Leisure

Ezután 1826 és az 1970-es évek között a francia Réunionról származó Beaufond család tulajdonában volt, és gyümölcs- és fűszertermesztésre, valamint guanó, halolaj és kopra előállítására használták farmként. A farmot az 1970-es években eladták, és használaton kívülre került, mígnem 1997-ben megvásárolták, hogy ismét egy magánszigetet és a Seychelle-szigeteki vadon élő állatok menedékhelyét alakítsák ki belőle.

A kemény munka meghozta gyümölcsét, és a szigetet a világ egyik legtisztább helyévé vált.

Ahhoz, hogy a sziget smaragdzöld növény- és állatvilágát, az azúrkék óceán vizét és szikrázóan fehér homokját kihozhassák, vissza kellett vonni az emberek és a farm által okozott évtizedes károkat. Ez magában foglalta a nem őshonos rágcsálók kiirtását és az összes vadabb állat, köztük kecskék, macskák és szarvasmarhák eltávolítását.

Az invazív növényfajokat még mindig irtják, és több ezer őshonos növény- és facsemetével pótolják, hogy végül helyreállítsák azt, ami egykor volt a sziget – és úgy tűnik, működik is.

Luxury Collection/Booking

A szigetre ráadásul visszatértek a Seychelle-szigeteki kék galambok, valamint a bíbicek és a fehérfarkú trópusi madarak költőpopulációi is, de a közönséges cserepesteknősök és levesteknősök is újra fészkelni kezdtek a partokon.

Luxury Collection/Booking

Mindezt most vendégek is megtapasztalhatják, akiket a sziget privát környezetvédelmi csapata vezet körül – de egyedül is felfedezhetik a területet.

Ha valakit érdekelne a sziget élővilága, lefoglalhatja a 11 privát vendég- vagy családi villa egyikét. A szálláshelyek fenntartható és helyi anyagok felhasználásával épültek. A szigeten a vendégek Akira Back, Michelin-csillagos séf receptjeit kóstolhatják, az ételek mindig szezonálisak, és a vendégek igényeihez igazodnak.

Luxury Collection/Booking

A szigeti tevékenységek elsősorban a természetre összpontosítanak: a búvárkodástól és a sznorkelezéstől kezdve a kajakozáson, horgászaton, kerékpározáson és vezetett sétákon át minden arról szól, hogy a vendégek maximalizálják a szabadban töltött időt, és megtanulják, hogyan lehet jobban vigyázni az élővilágra.

Luxury Collection/Booking

A North Island weboldalán több információ is van a különleges úti célról, itt lehet szállást is foglalni, amely nem feltétlen olcsó, éjszakánként 5500 eurótól, nagyjából 2 millió 200 ezer forint.


A figyelmetekbe ajánljuk