Pillanatkép a bácsi CopaBeach-ről

PID/Christian Fürthner

Egy hely, ahol a város közepén fürdik a nép a tiszta Dunában

A bécsi Duna még mindig kék, és szabadstrandok sorával hív. Lássuk a kínálatot!


Megdöbbentő gyerekkori élményünk volt a nyolcvanas évek végén, első nyugati utunkon, hogy Bécsben fürdenek az emberek a Dunában. Bent a városban. Budapesten ez akkoriban annyira sem fordult meg az emberek fejében, mint most; ellenben az osztrák fővárosban, a 252 méter magas Duna-torony kávézójából azt láttuk, hogy alattunk csodaszép helyen strandol a nép, az ott még valamennyire tényleg kék Dunában. A Duna-torony ilyen megfigyeléshez is tökéletes helyre épült ugyanis, az Öreg-Duna és az Új-Duna közötti szigetre.

A zene fővárosa azóta is fürdőváros, a szabadstandok otthona. Bécs külképviseleti irodájának közlése szerint, melyet a turizmus.com szemlézett, városszerte kiváló, folyamatosan ellenőrzött minőségű természetes vízben lehet megmártózni. Összesen 60 kilométeres partszakasz vár felnőttekre, gyerekekre.

Új-Duna

strand a b\u00e9csi \u00daj-Dun\u00e1n\u00e1l

familiii.at

42 kilométer hosszú fürdősáv az árvíz ellen, amely a 70-es években létrehozott szigetet – és rajta a Duna-tornyot – öleli körül az egyik oldalról. Családoknak is kialakítottak itt egy kisebb strandot.

Öreg-Duna

strand az \u00d6reg-Dun\u00e1n\u00e1l, B\u00e9csben

hu.bergfex.com

A Duna-sziget másik oldala. Népszerű vidék, csendes és különösen tiszta vízzel, ülő- és napozóhelyek sokaságával.

CopaBeach

Vendéglátóipari egységek és sportolási lehetőségek sorával vár, tengerparti hangulatban a belváros közelében.

Donau-Auen Nemzeti Park

A világ elől rejtőző, idillikus partszakaszok, különleges élővilággal.

Friss

Hamu és Gyémánt / Lábady István

Péterfy Bori: „Igyekszem nem elképzelni a világvégét”

A túlfogyasztás, az utolsó napok és egy jól ismert Nagy László-verssor is helyet kapott a Péterfy Bori & Love Band 2020-as lemezén. A Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszámába készülő interjú mellett az énekest a legújabb albumról, a hozzá készült szövegvideóról és a jövőről kérdeztük.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk