Indonézia.

Akár 5 évet is eltölthetünk távmunkával a világ egyik legnépszerűbb szigetországában

A Bloomberg jelentése szerint Indonézia új, öt évre szóló vízumot vezet be a távmunkások számára.


Az ország azon törekvésének részeként, hogy a nagyobb költésű, hosszabb ideig a szigeteken tartózkodó utazókat az országba csábítsa, a kormány és a turizmus tisztviselői úgy vélik, hogy a bali digitális nomád vízum – amelyet nem kell 30 vagy 60 naponként megújítani – kulcsfontosságú a külföldiek bevonzásához.

Az indonézok remélik, hogy kiemelhetik az ország ökoturisztikai lehetőségeit, valamint a spirituális és wellness-szcénát, amelyek az elmúlt évtizedben a szigetet a külföldi turisták egyik legvonzóbb célpontjává tették. Míg a tengerparti városok, Canggu, Kuta mindig is vonzották a strandolókat és a partizókat, a kormányzat azt reméli, hogy azokat is idecsalogatja, akik inkább a dzsungelben fekvő Ubudban szeretnének maradni.

Ha a vízum elérhetővé válik, akkor legfeljebb öt évig lehet majd Indonéziában tartózkodni adófizetés nélkül, feltéve, hogy a felhasználó nem dolgozik egy nemzeti vállalatnál, vagy más módon nem szerez jövedelmet egy Indonéziában működő vállalkozásból.

Az új intézkedés más országokat követ majd, köztük Arubát és Észtországot, amelyek digitális nomád vízumot vezettek be, hogy hosszú távú tartózkodással és adómentességgel vonzzák be a távmunkásokat.

A teljesen beoltott utazók vizsgálat vagy karanténkövetelmények nélkül látogathatnak el Indonéziába.

Forrás: Matador Network


A figyelmetekbe ajánljuk