skót sziget
Shutterstock

Illusztráció

Párok és barátok jelentkezését is várja az „álommunkával" kecsegtető elhagyatott skót sziget

Van pár kritérium, de akik kedvelik a természetet és a magányt, a skót szigeten valóban álommunkára találhat.

Egy aprócska, két állandó lakóval rendelkező skót sziget két embernek keres „álommunkát”. A helyszín Skócia északnyugati partjainál található egyik szigetcsoport, a Belső-Hebridáknál található Rona szigete. A szigetnek hírneve is van egyébként, hiszen a 16. században kalózok menedékhelyeként szolgált.

A sziget nagyjából 10 négyzetkilométernyi területű, és mindössze négy házikó található a helyszínen. Nincs egy darab bolt vagy kocsma se, és kizárólag hajóval lehet megközelíteni

Az Independent cikke szerint a feladat magában foglalja a szigeten található két üdülőingatlan gondozását, valamint a 180 ott élő szarvast is gondozni kell, miközben a második személyt részmunkaidőben alkalmaznák.

Ez is érdekelhet: 7 ország, ahol rengeteg kedvezményt kaphatnak a távmunkások

A hirdetés szerint a sikeres pályázóknak számos feladatot kell ellátniuk, „beleértve a birtok és az ingatlanok karbantartását és kezelését, a házvezetést, a logisztikát, valamint a szarvasok kezelésében, a vadászatban és a vadhús feldolgozásában való segítségnyújtást".

A sziget hálózatmentes, így a napelemekkel, generátorokkal és inverterekkel kapcsolatos ismeretek, illetve a tanulási hajlandóság is üdvözlendő. A pozícióhoz természetesen szállás is tartozik „gyönyörű helyen, kiváló kilátással a tengerre".

A hirdetésben a természet szeretete és a magányosság iránti hajlam mellett az elvárt tulajdonságok között szerepel, hogy az új munkatárs „megbízható, rugalmas, hozzáértő, lelkes, hosszú ideig távoli területeken is boldog, humorérzékkel rendelkező, társaságkedvelő legyen a vendégekkel, látogatókkal és kollégákkal".

Bill Cowie, a sziget vezetője a Daily Recordnak elmondta:

Olyan lelkes birtokmunkást és partnert keresünk, aki igazán beleveti magát a szigeti életbe és a szabadtéri munkába. Olyasvalakit, mint maga a sziget: önellátó, rugalmas és talán egy kicsit vad. A sziget az otthonunk és az életünk, és tudjuk, hogy a megfelelő jelölt ugyanúgy beleszeret majd, mint mi.

Akit érdekelne a munka, a HiJOBS weboldalán jelentkezhet.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk