elzárt sziget
A DiscoverCars.com bemutatott néhány látványos árapályos helyszínt, amelyek csak bizonyos időközönként elérhetőek a turisták előtt. A jelentés azt is megvizsgálta, hogy ezek közül melyek a leginkább Instagram-kompatibilis helyek, az alapján, hogy hány bejegyzés található az egyes helyszínek hashtagje alatt.

Mont Saint-Michel, Franciaország

Shutterstock

A legtöbb megjelölést az észak-franciaországi Mont Saint-Michel szigete kapta , amely 531 127 Instagram-poszttal futott a #montsaintmichel hashtag alatt. A normandiai Mont Saint-Michel egy árapály-sziget, 44 lakossal.

Eredetileg a szárazföldön épült, de a tengerszint emelkedése miatt az apátság elszigetelődött, ezért érdemes május és október között meglátogatni a gyönyörű úti célt.

A következő időpontok is jók helyszín meglátogatására: március 1. és 2., március 29. és 30., április 28. és 29., október 7. és 8., valamint november 5. és 6.

Enoshima, Japán

Shutterstock

A második helyezett úti cél a japán Fujisawa városában található Enoshima, amely 519 685 Instagram-posztot kapott a #enoshima hashtag alatt. Enoshimát az emberek az év bármely szakában meglátogathatják egy 600 méter hosszú hídnak köszönhetően. A panoráma pedig mesébe illő: innen nyílik az egyik legszebb kilátás a Fudzsi hegyre

Szent Mihály-hegy, Egyesült Királyság

Shutterstock

A harmadik az angliai Marazionban található gyönyörű, dombos Szent Mihály-hegy, amely 122 700 Instagram-posztot kapott a #stmichaelsmount hashtag alatt. A hegy a parttól nem messze fekszik, és az apály és az időjárási viszonyoktól függően csupán négy órán keresztül elérhető.

A látványos úti célt dagálykor elborítja a tenger, és gyalog már nem lehet megközelíteni a; így ha túl sokáig maradna ott valaki, annak egy hajóra kell átszállni.

Koh Nang Yuan, Thaiföld

Shutterstock

A negyedik legnépszerűbb úti cél a figyelemre méltó Koh Nang Yuan-sziget Thaiföldön. A helyszín 88 849 Instagram-posztot kapott a #kohnangyuan hashtag alatt. A thaiföldi szigeteket csónakkal lehet megközelíteni dagály esetén. Ha valaki autóval közelítené meg a szigetet, érdemes megvárni az apályt – ilyenkor a hosszú homokos tengerparton látványos természetes útvonalak tárulnak fel.

Haji Ali Dargah, Mumbai

Shutterstock

Az ötödik és egyben utolsó helyen említett, legtöbbet megjelölt helyszín az indiai Mumbaiban található Haji Ali Dargah, amely 49 035 Instagram-posztot kapott a #hajialidargah hashtag alatt.

Ha Indiába utazunk, a Haji Ali Dargah figyelemre méltó építészetét nem érdemes kihagyni.

A szigetet a szárazfölddel összekötő keskeny, egy kilométer hosszú gáton lehet csak meglátogatni, és kizárólag csak apály idején – minderre nagyjából 16 óránk van.

(Travel Daily)

A figyelmetekbe ajánljuk