A turisztikai ágazat közel 126 millió új munkahelyet fog teremteni

A turisztikai ágazat közel 126 millió új munkahelyet fog teremteni

Az Utazási és Turisztikai Világtanács legfrissebb gazdasági hatásjelentése (EIR) szerint a turisztikai ágazat várhatóan 126 millió új munkahellyel fogul bővülni.

A globális utazási és turisztikai magánszektort képviselő World Travel & Tourism Council (WTTC) előrejelzése szerint az ágazat a globális gazdasági fellendülés egyik hajtóereje lesz.

A remek hírt Julia Simpson, az Utazási és Turisztikai Világtanács elnök-vezérigazgatója jelentette be a Fülöp-szigeteken megrendezett globális csúcstalálkozón.

Az EIR-jelentés alapján az utazási és turisztikai GDP 2022-2032 között évente átlagosan 5,8%-kal nő majd, ami meghaladja a világgazdaság 2,7%-os növekedési ütemét, és eléri a 14,6 billió dollárt (a teljes világgazdaság 11,3%-át).

További optimizmusra ad okot, hogy a jelentés szerint az utazási és turisztikai GDP 2023-ra elérheti a járvány előtti szintet, ami mindössze 0,1%-kal marad el a 2019-es eredményektől. Ezzel párhuzamosan pedig az utazási és turisztikai foglalkoztatás is fellendül, amely 2023-ban várhatóan megközelíti a járvány előtti állapotot, becslések szerint csupán 2,7%-kal marad majd el tőle.

A következő évtizedben az utazás és turizmus 126 millió új munkahelyet teremt világszerte. Valójában minden harmadik új munkahely a mi ágazatunkhoz fog kapcsolódni. A 2021-es fellendülés a vártnál lassabb volt, részben az Omicron-változat hatása miatt, de főként a kormányok koordinálatlan intézkedései miatt, amelyek elutasították az Egészségügyi Világszervezet tanácsát, amely szerint a határok lezárása nem állítja meg a vírus terjedését, hanem csak a gazdaságok és a megélhetés károsodását szolgálja

– tette hozzá Simpson.

(traveldailymedia)


A figyelmetekbe ajánljuk