ember mars

Új dátummal állt elő Elon Musk – ekkor indul az első ember a Marsra

Elon Musk nem tűnik túl biztosnak abban, hogy a SpaceX legénységének tagjai a közeljövőben eljutnak a Marsra, annak ellenére, hogy korábban egészen mást állított.


Elon Musk a múlt héten tweetelte, hogy szerinte 2029-ben lesz az első emberes leszállás a Marson, de a CNET szerint még tavaly decemberben 2026-os küldetést tervezett. Az pedig már egyértelműen biztos, hogy a 2024-es misszió nem fog összejönni, amit még 2016-ban ígért.

Ha 2029-re sikerül embereket eljuttatnia a Mars felszínére, az egy különleges évforduló lenne, hiszen az első holdraszállás 1969-ben, pontosan 60 évvel korábban történt.

Hogy ha a dátum tovább csúszik a 2030-as évekbe, az mindenképpen egybeesne a NASA azon terveivel, hogy embereket küldjön a Marsra. Ez pedig Muskot biztosan nyugtalanítja, tekintve az űrversenyt, amelyben Jeff Bezosszal és a Blue Originnel együtt vesz részt.

Bár az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal a múltban minden bizonnyal lelassította Musk munkáját, saját megbízhatatlansága miatt szinte lehetetlen megmondani, hogy a legújabb becslése pontos-e vagy sem, hihetünk-e neki vagy már csak legyintsünk.

Az sem tett jót a renoméjának, hogy megfenyegette Putyint és párbajra hívta a múlt héten. Tehát nehéz elképzelni, hogy egy ilyen fickó sok mindent komolyan vesz, ezért a szakértők megtagadják azt, hogy Musk időpontja kőbe van vésve. Az egyetlen dolog, ami kiszámítható vele kapcsolatban, hogy sosem lehet tudni, mit fog legközelebb csinálni, szóval csak ki kell várnunk, ki ér előbb a vörös bolygóra.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk