elon musk mutogat

Elon Musk szerint hamarosan nem lesz elég ember a Földön a Mars terraformálásához

A születési ráta folyamatosan csökken, Elon Musk pedig figyelmeztet: ez nem lesz elég a marsi élethez.


Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója évek óta többször felhívta már a figyelmünket arra, hogy az emberiség súlyos katasztrófa felé tart a globális termékenységi ráta összeomlása miatt. Ez pedig nem vet túl jó fényt merész tervei számára – hogy egy nap várost hozzon létre a Marson.

Sokkal jobban kellene aggódnunk a népesség összeomlása miatt. Ha a Földre nincs elég ember, akkor az a vörös bolygóra biztosan nem lesz elég

– fogalmazta meg egy szomorú-mosolygós arccal díszített tweetben.

A szakértők egyébként már 2020-ban arra figyelmeztették az embereket, hogy a világon a születő gyermekek száma elképesztő mértékben csökken. A termékenységi ráta 2100-ra a népesség látványos zsugorodásához vezethet – írta akkor a BBC.

A koronavírus-világjárvány pedig csak felgyorsította ezt a folyamatot, annak ellenére, hogy egyesek kezdetben azt jósolták, hogy a pandémia egy váratlan bababoomot fog kiváltani.

Musk régóta vallja azt a kevésbé népszerű meggyőződést, miszerint ez az első számú fenyegetés, amellyel az emberiségnek a 21. században szembe kell néznie.

Úgy gondolom, hogy a civilizáció egyik legnagyobb kockázata az alacsony születési ráta és a gyorsan csökkenő születési ráta. És ennek ellenére mégis, nagyon sok ember, köztük nagyon okos emberek is, úgy gondolják, hogy túl sok ember van a világon, és úgy gondolják, hogy a népesség növekedése kicsúszik a kezünkből.

– mondta a The Wall Street Journal vezérigazgatói tanácsának tavalyi ülésén.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk