Egy alma egy kék asztalon.

Ez az almás ital sokat segít a fogyásod eredményén

Az almaecet edzés vagy étrendváltoztatás nélkül is fokozhatja a fogyást – derül ki egy kutatásból.


Az egyik vizsgálatban azok az emberek, akik napi két teáskanál ecetet adtak az étrendjükhöz, fogytak. Ezt anélkül érték el, hogy más változtatásokat eszközöltek volna az étrendjükben, vagy többet mozogtak volna.

Az ecet hatására a trigliceridek szintje is csökkent, ami a szív jobb egészségét jelzi.

Hogy az ecetet ízletesebbé tegyük, egyszerűen belekeverhetjük egy pohár vízbe, vagy bármilyen más italba, így csökkenthetjük a csípős ízt.

Másik lehetőség, hogy salátára csepegtetjük, turmixhoz adjuk, vagy más ételek ízesítésére használjuk.

Az ecet további előnyei közé tartozik, hogy csökkentheti a vérnyomást, és segíthet meggátolni a vércukorszint étkezés utáni megugrását.

Ez is érdekelhet: Egy táplálékkiegészítő, ami megnégyszerezheti a fogyást

A vizsgálathoz 175 japán embert osztottak három csoportra.

Az egyik csoport kontrollként működött, és a szokásos étrendjét fogyasztotta, egy másik csoport napi egy teáskanál ecetet, míg egy harmadik csoport napi két teáskanál ecetet fogyasztott.

Az eredmények azt mutatták, hogy 12 hét elteltével azok, akik két teáskanálnyi ecetet fogyasztottak, 2-4 kilót fogytak. Emellett alacsonyabb volt a trigliceridszintjük is.

A másik két csoport nem fogyott jelentős mértékben.

A tanulmány szerzői a következőket állapították meg:

A jelen tanulmány az első, amely kimutatta, hogy az ecet csökkenti a testsúlyt, a BMI-t és a testzsírtömeget azelhízott japán alanyoknál. Továbbá a folyamatos ecetbevitelről kiderült, hogy csökkenti a szérum trigliceridszintet.

Állatkísérletek korábban megállapították, hogy az ecetsav, az ecet fő összetevője, csökkentheti a testzsírt.

A szerzők az ecet egyéb előnyeiről is írnak:

Az ecetnek nagyon hosszú története van, amely az i. e. 5000-be, Babilóniába nyúlik vissza. Megállapítottuk, hogy az ecet fogyasztása csökkenti a vérnyomást, javítja a hiperkoleszterinémiát és gátolja a posztprandiális hiperglikémiát.

Forrás: PsyBlog


A figyelmetekbe ajánljuk