Eddig csak csontvázakat találtak a medve őséből, de a szibériai hideg tökéletesen konzerválta ezt az egyedet.Az Arktiszon egy tökéletesen konzervált medvét találtak a jégbe fagyva orosz szarvaspásztorok, amiről a jakutszki NEFU egyetem kutatói a vizsgálataik után megállapították, hogy a jégkorszakból származik. A nagyjából 39 ezer évesre becsült állat a barnamedve őse volt. A további vizsgálatok révén meg tudják majd pontosabban is mondani, hogy hány évvel ezelőtt élt.

Sose találtak még ilyen jó állapotban fennmaradt egyedet ebből a fajból. Az állatnak tökéletes állapotban maradt a helyén az összes belsőszerve, de még az orra is tökéletes állapotban van, ami egészen ritka hasonló eseteknél. Ennek köszönhetően egészen pontos képet kaphatunk a barnamedve őséről a vizsgálatok végeztével – írja a BBC.


Friss

Getty Images

24 millió forintért vásárolták, most 24 milliárdért kelhet el egy Botticelli-festmény

A firenzei reneszánsz egyik legfontosabb művésze volt Michelangelo és Leonardo da Vinci mellett, ezért nem véletlen az óriási összeg, amit a jó minőségű, hibátlan állapotú alkotásáért kínálhatnak majd.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk