SpaceX főhadiszállás űrhajóval

Talán nincs is olyan kisgyerek, aki ne képzelte volna már el magát asztronautaként, és sokakat ez az álom még felnőtt korukban is elkísér. Nekik kínál most óriási lehetőséget a SpaceX.


Na persze nem konkrét űrutazásról van szó, viszont az űrkutatási vállalat új online platformjának köszönhetően, most akár otthonról is kipróbálhatjuk az Elon Musk nevéhez köthető SpaceX egyik űrhajóját – tudhatjuk meg a Teslarati beszámolójából

Az érdeklődök viszont készüljenek fel, a szimulátort kezelni ugyanis sokkal nehezebb, mint az elsőre gondolnánk:

a felszállás precizitást igényel, melyre azért van szükség, hogy eltaláljuk a zölddel jelölt célterületet. A platformon különböző számok is láthatóak lesznek, amik a magasságot, távolságot, sebességet és a szükséges korrekciót jelölik. Fontos figyelni még a sebességre, a dokkolás ugyanis egy lassú folyamat, a túl nagy sebesség ütközést eredményezhet.

A végtelenbe, és tovább!

Apropója is van a nem mindennapi lehetőségnek, a Crew Dragon nevet viselő űrjármű ugyanis május 27-én egyik legfontosabb tesztrepülésén vesz majd részt, két amerikai űrhajóst szállít el a ISS-re, vagyis a Nemzetközi Űrállomásra. A mindenki által kipróbálható dokkoló szimulátor sokban emlékeztet arra, amit Doug Hurley és Bob Behnken, a NASA űrhajósai a való életben látni fognak.

Visszaszámlálás


A figyelmetekbe ajánljuk