baby yoda az űrben
Most megtudhatod, mi volt animált és mi nem a The Mandalorianben

Baby Yoda ellopta a showt a SpaceX útján

Fontosabb dolga volt, mint gondolnánk.


Vasárnap elindította az első teljes értékű űrmisszióját a Spacex, négy asztronautát küldve a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), ma pedig sikeresen megérkezett Elon Musk űrhajója, fedélzetén három amerikai és egy japán asztronautával, akik tavaszig dolgoznak majd az űrállomáson.

Az űrhajó ismét a Crew Dragon volt, ami fél éve már sikeresen visszatért az űrből két veterán űrhajóssal. Újabb történelmi teljesítmény a magáncégtől, újabb mérföldkő az űrutazás történetében; mégis egy egészen más dolog lopta el a showt az élőben közvetített kilövésen.

Ugyanis Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker és Nogucsi Szoicsi társa egy Baby Yoda plüss volt, ami úgy ugrált és pörgött a kabinban, amire csak egy Yoda-baba képes. Baby Yoda és a Spacex kalandjait a NASA élőben közvetítette, és jól láthatóan békés volt az űrhajósok és a plüss között a hangulat.

Egyébként bármennyire mulatságosnak hangzik az egész, de Baby Yoda komolyan kiveszi a részét az utazás során: lényegében ő volt a gravitációs mutató a fedélzeten és jelezte a legénységnek amikor elérték a Zéró G értéket, azaz amikor súlytalan állapotba kerültek. A társaság nagyjából 6 hónapot fog eltölteni az űrben a landolás előtt.

Reméljük az új tag nem fog hasonló galibát okozni, mint a sorozatban.

A figyelmetekbe ajánljuk