Talán nincs is olyan kisgyerek, aki ne képzelte volna már el magát asztronautaként, és sokakat ez az álom még felnőtt korukban is elkísér. Nekik kínál most óriási lehetőséget a SpaceX.


Na persze nem konkrét űrutazásról van szó, viszont az űrkutatási vállalat új online platformjának köszönhetően, most akár otthonról is kipróbálhatjuk az Elon Musk nevéhez köthető SpaceX egyik űrhajóját – tudhatjuk meg a Teslarati beszámolójából

Az érdeklődök viszont készüljenek fel, a szimulátort kezelni ugyanis sokkal nehezebb, mint az elsőre gondolnánk:

a felszállás precizitást igényel, melyre azért van szükség, hogy eltaláljuk a zölddel jelölt célterületet. A platformon különböző számok is láthatóak lesznek, amik a magasságot, távolságot, sebességet és a szükséges korrekciót jelölik. Fontos figyelni még a sebességre, a dokkolás ugyanis egy lassú folyamat, a túl nagy sebesség ütközést eredményezhet.

A végtelenbe, és tovább!

Apropója is van a nem mindennapi lehetőségnek, a Crew Dragon nevet viselő űrjármű ugyanis május 27-én egyik legfontosabb tesztrepülésén vesz majd részt, két amerikai űrhajóst szállít el a ISS-re, vagyis a Nemzetközi Űrállomásra. A mindenki által kipróbálható dokkoló szimulátor sokban emlékeztet arra, amit Doug Hurley és Bob Behnken, a NASA űrhajósai a való életben látni fognak.

Visszaszámlálás


A figyelmetekbe ajánljuk