Ha repülünk valahova, van néhány olyan étel, amelyet jobb elkerülnünk előtte.
Egyes ételek ugyanis rossz közérzetet okoznak a repülőút előtt. James Cole, a luxusutazásokra specializálódott Panache Cruise alapítója és ügyvezető igazgatója megosztotta, hogy melyik öt ételt érdemes elkerülni mielőtt felszállunk. James elmondta:
Az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy puffadtnak érezzük magunkat, mielőtt nekivágunk egy hosszú távú repülőútnak.
Ezért az olyan ételeket, amelyek kiszárítanak vagy gyomorégést okoznak, kerülni kell, legalább addig, amíg megérkezünk az úti célunkhoz. Senki sem akarja a nyaralását megkeseríteni azzal, hogy a rossz gyomra miatt folyamatosan a mosdóba szaladgál. Egy kis felkészüléssel azonban sok buktatót elkerülhetünk.
Ez is érdekelhet: A légiutas-kísérő szerint ezeket a tanácsokat kövesd a repülőn
1. Gyorséttermi ételek
Bár a gyorséttermi ételek finomak, és csábító lehet, hogy bekapjunk egy kis gyorskaját, miközben a repülőtéren várakozunk. Ráadásul a repülőterek tele vannak gyorséttermekkel, például a McDonalds-szal vagy a KFC-vel. Ám ezek a zsíros ételek magas zsírtartalmuk miatt gyomorégést okozhatnak. A gyorsételek magas nátriumtartalommal is rendelkeznek, ami a folyadékvisszatartás miatt puffadást vagy duzzanatot okoznak. Ez komoly kellemetlenségeket jelenthet utazás közben, különösen a légnyomás miatt.
2. Alkohol
Sok utazó számára egy sör vagy egy pohár bor jelenti a nyaralás kezdetét. De az utazás előtt és közben nem biztos, hogy jó ötlet alkoholt fogyasztani. A szervezet gyorsan kiszárad, és hirtelen vécézési kényszert is okoz, ami a repülőre való felszálláskor nagyon kellemetlen lehet. Az alkoholfogyasztás hatására csökkennek a gátlások is, emiatt indokolatlanul zavarhatjuk a többi utast. A legtöbb légitársaságnak külön szabályai vannak a repülőgépeken történő alkoholfogyasztásra vonatkozóan.
Ha tovább olvasnál: Ez a trükk segít a hosszú repülőutak okozta hátfájáson
3. Kávé
Fotó: Shutterstock
A legtöbbünk számára a kávé a válasz a nyaralás előtti korai induláshoz, de a koffein önkéntelenül is idegesítő mozgásokat okozhat, miközben egy hosszú távú repülőúton egy helyben kell ülnünk. A kávé emellett felgyorsítja a szervezet kiszáradását, ami különösen kellemetlen utazás közben.
4. Narancslé
A narancslé a savasságáról ismert, ezért a legjobb, ha utazás előtt nem iszunk belőle. Különösen ha előfordul velünk, hogy repülés közben a gyomorégést tapasztalunk, ennek a savas gyümölcslé fogyasztása nem kedvez. Az italban lévő C-vitamin emellett gyengítheti a hólyagot, ami több mosdóba szaladgálást jelent.
5. Keresztesvirágú zöldségek
A keresztesvirágúak családjába tartozó zöldségek, mint a brokkoli, a karfiol, a kelbimbó és a kelkáposzta nagyon egészséges, azonban a bennük lévő rostok és raffinóz miatt felpuffaszthatják a szervezetet, ami utazás közben kellemetlen lesz.
Forrás: Express