Európa legértékesebb futtballklubjának, a Real Madridnak az egyik játékosa, Karim Benzema

A Real Madrid továbbra is Európa legértékesebb futballklubja

Bár a koronavírus-járvány miatt csökkent a kontinens meghatározó klubjainak értéke, a spanyol csapat ennek ellenére megőrizte pozícióját.


A Haszon magazin beszámolója szerint a sorban a Reált az FC Barcelona, valamint a Manchester United követi, akik azonban helyet cseréltek az utóbbi egy évben. Nyolcadik helyre futott be a Paris Saint-Germain, megelőzve így a Tottenham Hotspurt. A Juventus visszatért a legjobb 10 közé, ezzel azonban kiszorította az Arsenalt, mely összesen hat pozíciót rontott a rangsor első, 2016 összeállítása óta.

A 2021-es harminckettes listára természetesen új szereplők is felkerültek: az Atalanta, az Olympique Marseille és a Fenerbahce, a West Ham United, az Athletic Bilbao és a Besiktas azonban búcsút intett az elitnek.

Európa legértékesebb futballklubjai évek óta növekedése idén megtört. Összesített, 6,1 millárd eurós vállalati értékük eben az évben 15 százalékkal csökkent, vagyis jelenleg 33,6 milliárd eurót, azaz 11,7 ezer milliárd forintot tesz ki.

A világjárvány a legnagyobb mértékben a közvetítési és a meccsnapi bevételekre volt hatással, míg a kereskedelmi bevételek enyhén növekedtek, főként a válság kezdete előtt kötött megállapodásoknak köszönhetően.

A listára került 32 klub közül mindösszesen csak 7 könyvelhetett el magának nettó nyereségét, ez egy évvel ezelőtt még 20 csapatra volt igaz.

A figyelmetekbe ajánljuk