Részlet a Pókember: Nincs hazaút című filmből.
Sony

Dollárözön: rekordbevételt hozott az új Pókember-film

A hétvégén a Marvel Moziverzum legújabb filmjének globális jegybevétele elérte az 1,05 milliárd dollárt (343 milliárd forint), amely okán az elmúlt két év legsikeresebb alkotásává vált.

A Pókember-franchise legújabb része lett az első világjárvány időszakában bemutatott film, amely több mint 1 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál.

A Pókember: Nincs visszaút a 2021-es év legnagyobb bevételt hozó filmje címet is megszerezte. Megelőzte a kínai gyártású koreai háborús eposzt, A Csangdzsin-tó csatáját, amely több mint 905 millió dollárt (296 milliárd forint) keresett világszerte.

A Comscore médiaadat-elemző cég szerint az utolsó film, amely 1 milliárd dollárnál nagyobb bevételt ért el, a 2019-es Star Wars: Skywalker kora volt. A világjárvány két évvel ezelőtti kezdete óta egyetlen más hollywoodi produkció sem közelítette meg ezt a bevételi mérföldkövet.

A Sony és a Disney koprodukciója kevesebb mint két héttel a bemutatója után érte el a szóban forgó mérföldkövet, annak ellenére, hogy a Covid-19 Omicron variánsa gyorsan terjed a világon, és újabb aggodalmakat kelt a beltéri eseményekkel kapcsolatban.

A Pókember: Nincs visszaút kereskedelmi sikerét tovább növeli az a tény, miszerint a filmet nem mutatták be Kínában, amely jelenleg a világ legnagyobb mozipiaca.

A film a Disney's Marvel Studios és a Sony együttműködésében készült.

2015-ben a Disney, a Marvel Studios és a Sony megállapodott abban, hogy megosztják a Pókember filmes jogait, ami a karakter új iterációjának bevezetéséhez és a Marvel Moziverzumba való integrálásához vezetett.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk