4 Pixar-film, ami egy esősebb hétvégén is képes jókedvre deríteni

4 Pixar-film, ami egy esősebb hétvégén is képes jókedvre deríteni

Zuhog az eső odakint. Legszívesebben csak egykedvűen feküdnél az ágyadban egész nap, igaz? Ne búsulj, van megoldás! Az alábbi cikkben a 4 olyan animációs filmet mutatunk be a Pixartól, amelyek garantáltan feldobják a napodat!


A Hihetetlen család (2004)

A 2004-ben bemutatott alkotás a Pixar hatodik animációs filmje, amelyet a Simpson család korábbi direktora, Brad Bird rendezett.

A történet egy közel sem hétköznapi családról szól, ahol a família minden tagja szuperképességekkel rendelkezik.

Mr. Irdatlan és Nyúlányka a szuperhősök aranykorában estek szerelembe, ám nem sokkal később az emberfeletti képességekkel rendelkező hősök kora leáldozott és a pár a szürke mindennapok fogságába kényszerült. Az elkövetkezendő évek folyamán átlagosnak semmiképpen sem mondható gyerekeik születtek, de ennek ellenére a család igyekezett hétköznapi életet élni.

Ekkor azonban Mr. Irdatlan egy váratlan álláslehetőséget kapott, amely mindent megváltoztatott és a főhősöknek soha nem látott nehézségekkel kellett szembenézniük.

Verdák (2006)

Két évvel a Hihetetlen család premierje után a Disney a Pixarral karöltve bemutatta legújabb és addig talán legnagyobb dobását, a Verdák című animációs filmet.

A John Lasseter által rendezett mozit hatalmas várakozás övezte, az észak-karolinai Concrodban levő Lowe's Motor Speedway-en tartott bemutatón több mint 30.000 ember vett részt és a visszajelzések minden előzetes várakozást felülmúltak.

A sztori szerint az extravagáns, néha kissé nagyképű Villám McQueen nevű versenyautó fáradhatatlanul küzd a világbajnoki címért és pont emiatt sokszor figyelmen kívül hagyja az igazán fontos dolgokat az életben. Egy furcsa incidens nyomán azonban egy elhagyatott kis településre, Kipufogó-fürdőre keveredik és az ott szerzett tapasztalatok miatt minden átértékelődik benne.

Szörny Rt. (2001)

A 2000-es éveket nyugodtan tekinthetjük a Pixar aranykorának, mivel a listán szereplő első kettő alkotás mellett a Szörny Rt. is abban az időben jelent meg, igaz pár esztendővel korábban.

A film az elmúlt húsz évben valódi klasszikussá vált, amely azóta generációknak lett egyfajta alapmű. A történet a szörnyek otthonában, Iszony Cityben játszódik, ahol az áramellátást az ember gyerekek sikolya biztosítja, amelyet a Szörny Rt. palackoz. A rémes külsejű lények rettegnek a gyermekektől, úgy gondolják, hogy az apróságok érintése is halálos lehet, pont emiatt rémisztőket - akik megijesztik a gyerekeket a sikoly begyűjtése érdekében – valódi hősként kezelik a városban.

Egy nap Sulley, a sztár rémisztő és társa, az egyszemű, zöld lény, Mike Wazowski egy hiba folytán rátalálnak Boo-ra, egy emberkislányra. Miután rájönnek, hogy a gyerek egy gonosz cselszövés áldozata és arra, hogy az eddigi félelmeik az embergyerekekkel kapcsolatban alaptalanok, mindent megtesznek azért, hogy hazajuttassák a lányt a saját világába.

Toy Story (1995)

Amennyiben a Szörny Rt.-re klasszikusként tekintünk, a Toy Storyra ez hatványozottan igaz. A cikkben már említett John Lasseter 1995-ös rendezése a mai napig egyfajta alapkőnek számít az animációs filmek világában. Az alkotói gárda böngészése közben hihetetlenül impozáns nevekkel találkozhatunk.

A szinkronhangok között megtaláljuk Tom Hankset és Tim Allent, az egyik executive producer pedig nem más, mint az Apple birodalom egykori pápája, Steve Jobs, aki nem mellesleg a Pixar egyik társtulaja volt.

A film egy Andy nevű kisfiú játékairól szól, akik között bonyodalmak alakulnak ki, mivel a csapat vezére Woody, a cowboy félti vezető pozícióját az űrhajós Buzz Lightyeartől, aki a csapat legújabb tagja. A sztorit tovább bonyolítja a tény, hogy az asztronauta a többiekkel ellentétben nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy ő egy játékfigura. Woody mindent megtesz annak érdekében, hogy felülkerekedjen Buzzon, ám pont emiatt a játékbabák furcsa kalandok részesei lesznek.

Szerző: Bódis Tamás

A figyelmetekbe ajánljuk