Örök nyár: különleges Pina Colada receptek őszre!
Photo by Alev Takil on Unsplash
person holding clear drinking glass with yellow liquid

Örök nyár: különleges Pina Colada receptek őszre!

Olyan hozzávalókat mutatunk, amikről nem hitted volna, hogy van helye a koktélban.


A Pina Colada az egyik legnépszerűbb koktél az egész világon. Ennek nyomós oka van.

A rum, az ananászlé, a lime és a kókuszkrém kombinációja nagyszerűen passzolnak függetlenül attól, hogy a tengerparton vagy egy pincében keverik nekünk.

Noha eredete a mai napig vitatott, de az első ital talán 1922-ben készülhetett, Ebben csupán rum, cukor, limelé és ananász frissen préselt leve volt. Rémesen hasonlít egy másik italra, amit Ernest Hemingway is szürcsölgetett akkoriban Kubában, ugye? Bizony, hiszen ez nem más, mint a klasszikus kubai koktél, a Daiquiri ananászos twistje.

A mai ismert kókuszos Pina Coladat az 50'-es években készítették el Puerto Rico fővárosában, San Juanban, a Caribe Hilton szálloda bárjában. Azóta Puerto Rico a Pina Colada hazája lett, és számos különleges recept született már meg.

Ebből szemezgetünk mi is a winemag segítségével:

Angostura Colada – keserűen az igazi!

reddit

  • fél deci Angostura keserű
  • 2 cent rum
  • fél deci ananászlé
  • 1,5 uncia kókusz szirup
  • 2 cent lime juice
  • Köretként ananászlevelek és frissen reszelt szerecsendió

Sparkling Colada – pezsgő trópusok 

Tyler Zielinsky

  • fél deci pezsgő az elején és a végén, lehetőleg Cava
  • 4 cent érlelt rum
  • 4 cent friss ananászlé
  • 2 cent friss lime juice
  • 2 cent kókusz szirup

Chartreuse Colada –  semmi rum, csak gyógynövények! 

pinterest

  • fél deci Chartreuse gyógynövény likőr
  • 1 deci ananászlé
  • 2 cent kókusz szirup
  • 2 cent lime juice
  • Menta ágacska köretnek

Sherry Colada – a markáns íz 

Instagram/theimperialdc

  • fél deci amontillado Sherry
  • 2 cent érlelt rum
  • 4 cent ananászlé
  • 4 cent kókuszkrém
  • kevés citromlé
  • és kevesebb Angostura keserű
  • Ananász és köretek díszítéshez

A figyelmetekbe ajánljuk