Bolondítsuk meg a jól ismert gyerekkori ízeket mediterrán zöldségekkel! Az alábbi recept kiváló köret lehet húsok mellé, de akár önmagában is felszolgálhatjuk ízletes főfogásként.
Elkészítés:
Mediterrán rakott burgonya - recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g burgonya
- 1 közepes fej édeskömény
- 100 g reszelt parmezán
- 100 g olajbogyó
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyát egészben készre főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Megsózzuk és összeforgatjuk a felcsíkozott édesköménnyel, olajbogyóval és olívaolajjal. Tűzálló edénybe tesszük, megszórjuk parmezánnal és letakarjuk alufóliával. 15–20 perc alatt készül el a grillrácson vagy a 190 fokos sütőben.